AMD придбає фінський стартап зі штучного інтелекту Silo AI за $665 млн
AMD придбає фінський стартап зі штучного інтелекту Silo AI за $665 млн

AMD придбає фінський стартап зі штучного інтелекту Silo AI за $665 млн

Advanced Micro Devices (AMD) оголосила у середу, 10 липня, про намір придбати фінський стартап Silo AI за $665 мільйонів.

Про це повідомляє Reuters.

Цей крок спрямований на покращення можливостей AMD у сфері штучного інтелекту (AI), щоб конкурувати з лідером галузі Nvidia.

Придбання Silo AI надасть AMD потужні інструменти для створення та розгортання моделей штучного інтелекту, що дозволить компанії допомагати своїм клієнтам у розробці складних AI-рішень на базі чипів AMD. Це також значно посилить можливості AMD у сфері розробки програмного забезпечення.

Хоча угода не вплине на фінансові показники AMD у короткостроковій перспективі, старший віце-президент компанії з штучного інтелекту Вамсі Боппана зазначив, що придбання «розблокує значну кількість бізнесу, що рухається вперед».

Silo AI, що базується в Гельсінкі, Фінляндія, спеціалізується на наскрізних рішеннях, керованих штучним інтелектом, що допомагають клієнтам інтегрувати технології у свої продукти та послуги. Серед клієнтів Silo AI — компанії, такі як Philips, Rolls-Royce та Unilever. Генеральний директор і співзасновник Silo AI Пітер Сарлін продовжить очолювати підрозділ як частину AMD Artificial Intelligence Group. Очікується, що угода буде закрита у другій половині 2024 року.

Придбання Silo AI є черговим кроком AMD у розширенні своїх можливостей у сфері штучного інтелекту. Минулого року компанія придбала фірми програмного забезпечення для AI Mipsology та Nod.ai і інвестувала понад $125 мільйонів у десяток компаній зі штучного інтелекту протягом останніх 12 місяців.

Источник материала
loader
loader