Skyfend Blader: у Китаї створили антидронову рушницю, що збиває БПЛА на відстані 1,5 км
Skyfend Blader: у Китаї створили антидронову рушницю, що збиває БПЛА на відстані 1,5 км

Skyfend Blader: у Китаї створили антидронову рушницю, що збиває БПЛА на відстані 1,5 км

Глушник має цілий набір функцій, як-от встановлення радіоперешкод та інтеграція з хибними цілями.

На виставці DSA 2024 у Куала-Лумпурі (Малайзія) китайською компанією SkyFend Technology було представлено нову антидронову рушницю: Skyfend Blader. Портативна "глушилка" здатна виводити з ладу малі БПЛА, передає Аrmy recognition.

Глушник Blader від Skyfend здатний збити дрон з курсу або ж приземлити його. Повідомляється, що він має у своєму розпорядженні цілий набір функцій, як-от встановлення радіоперешкод та інтеграція з хибними цілями.

Що стосується технічних характеристик, то антидроновий апарат має:

  • розміри — 795 × 100 × 304 мм;
  • вага — 4 кг;
  • дальність постановки перешкод — до 1500 м;
  • тривалість постановки перешкод — 30 хв.

Skyfend Blader може блокувати й екранувати кілька частотних діапазонів сигналу, таких як 868 МГц / 915 МГц / 1,2 ГГц / 1,4 ГГц / 1,6 ГГц / 2,4 ГГц / 4,95 ГГц / 4,95 ГГц / 5,95 ГГц / 5,2 ГГц / 5,35 ГГц / 5,6 ГГц / 5,8 ГГц, повідомляє Аutelpilot.

Поле зору (FOV) Blader охоплює кути азимута ±15° і кути тангажу ±10°, забезпечуючи повне охоплення і можливість ефективного придушення на великій території. Крім того, міцна конструкція і клас захисту IP65 роблять його придатним для використання в різних умовах довкілля: діапазон робочих температур від -20°C до +55°C і діапазон температур зберігання від -20°C до +60°C.

Однією з примітних особливостей противодронової зброї Skyfend Blader є її здатність адаптуватися до різного роду загроз. Спеціальний модуль розширення активує довільні діапазони частот, забезпечуючи постійні оновлення та налаштування для ефективної протидії новим дронам.

Завдяки своїм комплексним можливостям створення перешкод, інтеграцією з системами хибних цілей, компактною конструкцією і адаптованістю до різних оперативних умов, Blader здатний підвищити рівень безпеки і стійкість сил оборони проти зростаючої загрози, що виходить від безпілотних літальних апаратів.

Источник материала
loader
loader