![Кардіологи назвали 3 продукти для зниження тиску: їх поєднує один мікроелемент](https://thumbor.my.ua/ZOve7E3UVx4Qjs2nQr54cl__hNs=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcbde712fef9a4f2e8cba673bff6054a0.jpg)
Кардіологи назвали 3 продукти для зниження тиску: їх поєднує один мікроелемент
Ключ – вміст калію
Експерти Американської кардіологічної асоціації рекомендують включити ці продукти в раціон на сніданок. Вони багаті калієм, і саме таким чином впливають на коливання кров'яного тиску.
Оскільки зв'язок між калієм і кров'яним тиском відомий давно, зрозуміло, що продукти, які є хорошим джерелом калію, можуть бути корисними для здоров'я серця,
– зауважили фахівці.
Три продукти на сніданок для зниження тиску:
- авокадо;
- грецький йогурт;
- апельсиновий сік.
Кардіологи зазначають, що половина авокадо містить близько 364 міліграмів калію, одна чашка йогурту (245 грамів) – 380 міліграмів калію, а чашка апельсинового соку містить до 496 міліграмів калію, а це – 7,5% добової норми.
Чашка свіжовичавленого апельсинового соку допоможе збагатити організм калієм / Фото Unsplash
Перевага саме цього переліку продуктів
Ці продукти є смачними і їх легко "вписати" у свій раціон, адже вони чудово поєднуються з іншими продуктами.
Різноманіття страв вам сподобається: від фруктового салату до тостів з авокадо, від рибної вечері до тарілки спагеті з помідорами. Тож, наситити свій організм калієм не так і складно!
Експерти наголошують, що додавання цих продуктів до сніданку здатні зберегти ваше здоров'я.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)