У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку

У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку

У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку - Фото 1
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку - Фото 2
Росіяни зробили це вночі, під час комендантської години.
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку - Фото 3
У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку - Фото 4

Російські загарбники вночі демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку в центрі Мелітополя. Про це повідомив мер міста Іван Федоров у телеграмі.

«Вчора пізно ввечері, під час комендантської години в самому серці міста демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку. Мабуть, на підвал забрали, адже тільки так і можуть розправлятись з неугодними. Орки думають, що сховавши пам’ятник, вони погасять спротив тисяч жителів, які залишаються в окупації. Проте вже отримують зворотній ефект», — написав він.

У Мелітополі окупанти демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку - Фото 5

За словами Івана Федорова, окупанти Мелітополя настільки хочуть винищити будь-що українське, що терор дійшов навіть до пам’ятників.

Очільник міста зазначив, що кілька місяців тому також посеред ночі окупанти вивісили на головний флагшток Мелітополя свій триколор.

Нагадаємо, у грудні 2022 року росіяни почали демонтаж частини будівлі драматичного театру Маріуполя, де в березні внаслідок російського авіаційного удару загинуло кількасот людей. Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, російські окупанти демонтують саме ту задню та центральну частину драмтеатру, яка є доказом бомбардування. Передню ж частину театру окупанти зберігають під «реконструкцію».

Фото: Іван Федоров / телеграм

Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
loader
loader