Джоан Роулінг, Леонардо Дікапріо… Селебріті зі всього світу передають кошти на підтримку України
Джоан Роулінг, Леонардо Дікапріо… Селебріті зі всього світу передають кошти на підтримку України

Джоан Роулінг, Леонардо Дікапріо… Селебріті зі всього світу передають кошти на підтримку України

Весь світ підтримує Україну у боротьбі з російськими загарбниками. Розповідаємо, як селебріті зі всього світу збирають та передають кошти для нашої армії та постраждалих від дій окупантів.

Джоан Роулінг

Джоан Роулінг передасть £1 мільйон на підтримку дітей, що перебувають у сиротинцях в Україні. Письменниця збирає внески через свій фонд Lumos. Гроші підуть на їжу, засоби гігієни та медичні набори, а також на евакуацію дітей з країни та підтримку сімей та опікунів.

“Я особисто пожертвую кошти за цим закликом, до 1 мільйона фунтів стерлінгів. Щиро дякую всім, хто вже зробив пожертвування, ви даєте змогу Lumos виконувати важливу роботу для деяких найбільш вразливих дітей в Україні”, — написала письменниця у твіттері”.

Леонардо Дікапріо

Леонардо Дікапріо надіслав $10 мільйонів українській армії. Бабуся голлівудського актора Олена Смірнова (1915–2008) колись мешкала в Одесі, а свою дочку (маму Леонардо) народила 1943 року в бомбосховищі, де ховалася від авіанальоту під час війни.

Міла Куніс та Ештон Катчер

Акторка Міла Куніс та її чоловік Ештон Катчер анонсували збір $30 мільйонів на платформі GoFundMe на підтримку України. Подружжя направлять гуманітарну допомогу переселенцям на кордонах Польщі, Угорщини, Румунії, а частину грошей передадуть організації Airbnb, яка надає безкоштовне житло українцям на короткий термін.

“Сьогодні я як ніколи пишаюся, що я українка”, — з гордістю повідомила Міла.

Райан Рейнольдс і Блейк Лайвлі

Голлівудські актори Блейк Лайвлі та Райан Рейнольдс пожертвують $1 мільйон на допомогу українським біженцям, які були змушені покинути свої домівки через російсько-українську війну. Про це зірка “Пліткарки” 26 лютого написала у своєму інстаграмі.

"Райан Рейнольдс і я подвоюємо кожен долар, пожертвований агентству ООН у справах біженців, до $1 мільону", — написала Блейк під постом, а також зазначила, що благодійний фонд ООН уже "допоміг понад 50 тисячам українців, які були змушені покинути свої домівки менш ніж за 48 годин".

Джиджи та Белла Хадід, Міка Арганьяраз, Кайя Гербер та інші моделі

Джиджи Хадід пожертвує Україні увесь заробіток з тижнів моди. Про це модель написала в інстаграмі.

“Я обіцяю пожертвувати свої доходи сезону осінь-зима 2022 на допомогу тим, хто страждає від війни в Україні, а також продовжу підтримувати тих, хто переживає подібне в Палестині, — пише модель, яка має палестинське коріння і не раз виступала проти ізраїльскої агресії. — Наші очі і серця повинні бути відкриті до будь-якої людської несправедливості. Нехай ми всі побачимо один одного братами і сестрами, поза політики, поза раси, поза релігії. Зрештою, невинні люди платять життями за війну, а не за лідерів”.

Джиджи підтримала ініціативу моделі Міки Арганьяраз, яка першою висловила намір пожертвувати зароблені кошти на допомогу українцям. Її також підтримали Белла Хадід, Кайя Гербер та інші моделі.

Дивіться також:

Фешн-інсайдери просять зупинити співпрацю з Росією.

Перша леді України Олена Зеленська запустила телеграм-канал про те, як жити у воєнний час.

Джоан Роулінг
Леонардо дікапріо
Джіджі Хадід
Источник материала
loader
loader