В Україні помер перший пацієнт хворий на штам "Дельта"
В Україні помер перший пацієнт хворий на штам "Дельта"

В Україні помер перший пацієнт хворий на штам "Дельта"

Перша смерть від "Дельти" в Україні. Помер пацієнт Олександрівської столичної лікарні. Чоловік був медиком. І де підхопив вірус не відомо.

Загалом із підтвердженою "Дельтою" в країні зо два десятки хворих. Щоб стримати поширення індійського штаму - влада ускладнює правила в'їзду в країну. Тепер без щеплення чи свіжого ПЛР-тесту кордон не перетнути. А для тих, хто їде з Індії та Росії обов'язкова ще й самоізоляція. Тарас Пилипець продовжить.

Перша смерть від "Дельти". В Олександрівській лікарні помер пацієнт із індійським штамом ковіду. Чоловік сам лікар. І де підхопив вірус невідомо. Нині ж в Україні зафіксовано вже 17 випадків агресивної версії коронавірусу. Усі пацієнти перебувають у медзакладах Закарпаття, Львова і Києва. Нещодавно вони повернулися з подорожей Великою Британією та Росією.

Ігор Кузін, головний санітарний лікар України:

Про конкретний випадок це лікар, чоловік і він не мав досвіду подорожей з-за кордон протягом останніх декількох місяців. Тобто це факт інфікування саме на території України або під час виконання службових обов'язків. Або в домашніх умовах. Один з хворих який мав діагноз "Дельта", він на жаль помер і в тому числі мав супутні захворювання.

Через загрозу поширення штаму "Дельта" Україна посилила правила в'їзду. Діяти вони почнуть за сім днів і торкнуться як українців, так і іноземців. Усі повинні будуть пройти двотижневу самоізоляцію або зробити ПЛР-тест. Дозволено також одне протиковідне щеплення для громадян України, і повний курс імунізації для іноземців. Окрема увага приділятиметься тим, хто їде з Індії та Росії.

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров'я України:

Особливому контролю підлягатимуть невакциновані іноземці або українці, які прибули з Російської Федерації та Індії. Якщо вони провели 7 днів у цих країнах. до перетину кордону вони підлягатимуть обов'язковій ізоляції чи обсервації протягом 14 днів.

До кінця року, в планах Уряду, вакцинувати більшу частину дорослого населення. Такі темпи, переконаний прем'єр-міністр Шмигаль допоможуть стримати поширення "Дельти". Щодо вакцин. Їх має вистачити. Домовленості є на понад 47 мільйонів доз.

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України:

До кінця року Україна отримає більше 47 млн доз вакцини від різних виробників. Зокрема, за кошти державного бюджету до кінця року буде привезено 20 млн доз вакцини від компанії Pfizer, цієї кількості вакцин буде достатньо, щоб виконати завдання щодо повної вакцинації більшості дорослого населення України вже в 2021 році.

Утім чиновники не відкидають, що восени доведеться вдатися до нового локдауну. Саме тоді українці масово повернуться з відпусток, і спалах неминучий.

Теги по теме
Коронавирус Денис Шмыгаль врачи Происшествия Актуальные события
Источник материала
loader
loader