МОЗ не наполягатиме на подовженні жорсткого карантину – Ляшко
МОЗ не наполягатиме на подовженні жорсткого карантину – Ляшко

МОЗ не наполягатиме на подовженні жорсткого карантину – Ляшко

Міністерство охорони здоров'я не буде наполягати на подовженні жорсткого карантину після 25 січня. Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Зараз не буде (МОЗ наполягати на подовженні жорсткого карантину, - ред.). Втім, завжди є певні змінні, які неможливо врахувати у прогнозах. Візьмемо, наприклад, Великобританію, яка пішла на карантин ще до того, як ми запровадили карантин "вихідного дня". Вони планували відкритися 2 грудня, щоб відсвяткувати без карантину новорічні та різдвяні свята, які там починаються 25 грудня. Однак вони розглядали можливість повторного локдауну. Як показала потім практика, вони вийшли з карантину без зниження захворюваності, оскільки з'явилася мутація коронавірусу, яка легше передається від людини до людини, що і призвело до спалаху захворюваності. Тому Великобританія змушена була ще в січні увійти в більш жорсткий карантин", – сказав Ляшко.

Після 25 січня Україна повернеться до обмежень, які відповідають "помаранчевому" рівню епідемічної небезпеки. 

"Ми плануємо вийти з карантину з 25 січня і не вводити жорсткий карантин надалі, а перейти на адаптивний, який будемо застосовувати там, де фіксуються локальні спалахи захворюваності", – додав головний санлікар.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, щовважає за необхідне продовжити жорсткий карантин, який розпочався в Україні з 8 січня. 

Источник материала
loader
loader