Степанов не бачить необхідності зупиняти транспорт при локдауні
Степанов не бачить необхідності зупиняти транспорт при локдауні

Степанов не бачить необхідності зупиняти транспорт при локдауні

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Міністерство охорони здоров'я не бачить необхідності зупиняти роботу громадського транспорту в Україні після введення локдауну. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі "Україна 24", передає УНН.

"Для нас введення будь-яких карантинних обмежень і жорсткого карантину пов’язано з одним – нам треба зменшити тиск на медичну систему. Це – головний показник, який ми беремо до уваги. Тиск зменшується через розірвання ланцюга передачі хвороби. Уявімо собі, якщо у нас все зачинено окрім продуктових магазинів та аптек, але у той же час є критична інфраструктура, яка працює – ті ж лікарні працюють, та медичні працівники повинні доїжджати до лікарень або електростанцій, тощо. З точки зору епідеміології і того, що у нас все, що буде прописано в жорсткому карантині, буде зачинено, ми не вважаємо, що це створюватиме проблему і вплине на показники захворюваності - не закриття транспорту", - сказав Степанов.

На його думку, у такому разі у громадському транспорті просто за жодних умов "не буде години-пік".

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що питання закриття транспорту не порушується під час консультацій щодо введення жорсткішого карантину.

Теги по теме
Украина Министерство здравоохранения Максим Степанов Транспорт
Источник материала
loader
loader