Вакцина від коронавірусу: головний санлікар розповів, чи буде Україна розроблювати свою
Вакцина від коронавірусу: головний санлікар розповів, чи буде Україна розроблювати свою

Вакцина від коронавірусу: головний санлікар розповів, чи буде Україна розроблювати свою

В світі наразі йде близько 70 розробок вакцини проти нової коронавірусної хвороби COVID-19. Але українських розробок серед них немає.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко і інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Ми зверталися до Академії медичних наук, до Академії наук з питанням того, чи можна в Україні надіятися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати у розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а після цього вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини", - сказав він.

Ляшко додав, що від моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців.

"Ми розуміємо, що маємо п’ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину очікувати варто, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко. Хоча деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень", - зазначив головний державний санітарний лікар.

Нагадаємо, радник американського президента Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'Браєн заявив, що США зможуть випередити інші країни і першими розробити вакцину проти нового коронавірусу COVID-19.

Відео Вакцина від коронавірусу: як її створюють та коли вона з'явиться

Поки уряди по всьому світу намагаються знайти баланс між здоров'ям населення та економікою, науковці невтомно працюють над створенням вакцини від коронавірусу. Які вакцини вже показали свою ефективність та чи вистачить їх на всіх? Сніданок вивчив новини наукового світу і знайшов відповіді.

Вакцина від коронавірусу: як її створюють та коли вона з'явиться
Источник материала
loader
loader