Уряд вніс коронавірус до списку професійних захворювань
Уряд вніс коронавірус до списку професійних захворювань

Уряд вніс коронавірус до списку професійних захворювань

Кабмін ухвалив рішення внести коронавірусну інфекцію COVID-19 до переліку професійних захворювань медичних працівників. Це має захистити медиків, які борються проти коронавірусу в Україні.

Відповідну постанову опубліковано на сайті Кабінету міністрів України.

У пояснювальній записці йдеться про те, що постанова покликана захистити медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 серед людей, внаслідок чого вони можуть отримати професійне захворювання.

Зазначається, що така необхідність виникла у зв'язку з епідемію COVID-19. За інформацією, розширення переліку професійних захворювань, які можуть отримати медпрацівники внаслідок своєї професійної діяльності, допоможе посилити захист тих медиків, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації коронавірусу.

Ініціативу погодили із Дежслужбою з охорони праці, міністерством соціальної політики, фінансів та охорони здоров'я. МОЗ має у двотижневий строк визначити перелік посад медичних та інших працівників, які зайняті на роботах по ліквідації COVID-19.

Напередодні повідомлялося, що під час засідання уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що лікарні в регіонах отримали вже понад 86 мільйонів гривень обіцяних 300-відсоткових надбавок медикам, які працюють в умовах пандемії коронавірусу.

Источник материала
loader
loader