У Луцьку в психіатричній лікарні коронавірусом масово заразилися медпрацівники та пацієнти
У Луцьку в психіатричній лікарні коронавірусом масово заразилися медпрацівники та пацієнти

У Луцьку в психіатричній лікарні коронавірусом масово заразилися медпрацівники та пацієнти

В Олицькому відділенні Волинської обласної психіатричної лікарні виявлено 15 випадків захворювання на нову коронавірусну хворобу COVID-19. Лабораторно коронавірус підтвердили у десяти осіб персоналу та п'ятьох пацієнтів.

Про це заявили в Офісі омбудсмана.

Усі контактні особи перебувають в ізоляції. Тестування на коронавірусінших працівників і пацієнтів лікарні планують продовжити 7 травня. Медична директорка з лікування Олицького відділення Анна Бевко повідомила, що чотирьох пацієнтів, які мали підвищену температуру, 6 травня перевели до інфекційної лікарні. 

Як запевнили у лікарні, під час карантину нових пацієнтів не приймали і нікого не виписували. Наразі у медзакладі провели дезінфекцію в усіх приміщеннях, у кожному відділенні здійснюється температурний скринінг, забезпечено масковий режим.

Окрім того, повідомляється, що працівники лікарні забезпечені захисними костюмами, масками та захисними щитками для медичного персоналу приймального відділення. Також було передано 50 костюмів з Волинської обласної психіатричної лікарні.

Однак, за словами керівниці психіатричної лікарні Людмили Юрко, заклад все ще потребує захисного одягу, оскільки до 1 квітня заклад не був ним забезпечений взагалі. 

‼️Департаментом реалізації національного превентивного механізму здійснено дистанційний моніторинг засобами електронного...

Опубликовано Офіс Омбудсмана України Среда, 6 мая 2020 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській обласній лікарні виявили спалах коронавірусу. У відділенні гематології інфікувалися 12 пацієнтів та 24 працівники закладу. Одна пацієнтка з лейкозом померла. Вона була у важкому стані і її одразу підключили до апарату ШВЛ, але експрестест коронавірусу не виявив. Стан жінки погіршувався: з'явилася задишка, тож лікарі вирішили перевірити її та інших пацієнтів ПЛР-методом: у 12 з 21 знайшли коронавірус.  

Відео У Волинській обласній лікарні у 24 медиків та 12 пацієнтів виявили COVID-19

Спалах коронавірусу у Волинській обласній лікарні. У відділенні гематології інфікувалися 12 пацієнтів та 24 працівники закладу. Одна жінка - пацієнтка відділення - померла. Відомо, що вона мала діагноз "гострий лейкоз". Яка нині ситуація в лікарні – у сюжеті. Більше про коронавірус в Україні  

У Волинській обласній лікарні у 24 медиків та 12 пацієнтів виявили COVID-19
Источник материала
loader
loader