Японія готова безкоштовно постачати препарат від коронавірусу в 43 країни
Японія готова безкоштовно постачати препарат від коронавірусу в 43 країни

Японія готова безкоштовно постачати препарат від коронавірусу в 43 країни

Японія готова поставити протигрипозний препарат "Авіган", який розглядається як потенційний засіб для лікування коронавірусу, в 43 країни через організацію ООН. Про це повідомляє агентство NHK.

Міністр закордонних справ Японії Мотегі Тошиміцу повідомив, що майже 80 країн запросили безкоштовні поставки. Перші партії препарату "Авіган" буде доставлено в 43 країни через організацію ООН. Поставка почнеться після вихідних.

"До сьогоднішнього дня ми домовилися про деталі поставки з 43 країнами. Але приступити до постачання зможемо незабаром після вихідних. Щодо кількості, то, оскільки йдеться про клінічні випробування, в кожну країну буде направлено кількість, достатня для лікування 20 осіб, максимум 100", - повідомив Тошиміцу.

Наголошується, що цей препарат було розроблено близько 6 років тому для лікування грипу. Однак під час випробувань на тваринах було виявлено побічні явища при розвитку плоду. В результаті "Авіган" був заборонений до застосування вагітним і потрапив до списку препаратів, лікування яким є можливим лише з дозволу уряду.

Нагадаємо, в Україні почали виробляти препарат для лікування коронавірусу. 

Фармкомпанія "Дарниця" пройшла державну реєстрацію на субстанцію гідроксидхлорохіну. Він є експериментальним препаратом, який входить до протоколу лікування коронавірусу.

Теги по теме
эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader