У лікарнях Британії побільшало дітей з рідкісним синдромом Кавасакі: його пов’язують із Covid-19
У лікарнях Британії побільшало дітей з рідкісним синдромом Кавасакі: його пов’язують із Covid-19

У лікарнях Британії побільшало дітей з рідкісним синдромом Кавасакі: його пов’язують із Covid-19

У Британії за останні три тижні різко зросла кількість дітей, яких госпіталізують із "запальним синдромом", пов'язаним з COVID-19. Маленькі пацієнти потрапляють до реанімації, пише The Telegraph.

Лідери Національної служби охорони здоров'я Великої Британії випустили загальнонаціональне попередження після того, як раптово збільшилася кількість дітей, які потрапили у реанімацію з висипом, нирковою недостатністю і проблемами зі шлунком.

Малюки мали симптоми, схожі на токсичний шок і синдром Кавасакі, рідкісний стан, яке послаблює кровоносні судини і зазвичай вражає дітей у віці до п'яти років. Рідкісне захворювання може призвести до аневризмі, серцевих нападів або серцевої недостатності.

Професор Стівен Поуїс попросив експертів у терміновому порядку вивчити питання про те, чи пов’язаний цей синдром із коронавірусом. 

"Це дуже рідкісна ситуація, але я думаю, що цілком ймовірно, що це викликано цим вірусом, принаймні, у деяких випадках", - сказав професор Кріс Вітт, головний медичний радник уряду.

Керівники Національної служби охорони здоров'я запевнили батьків в тому, що виявлено лише "кілька" випадків, і заявили, що ризик коронавірусу для дітей залишається низьким. За їх словами, зв'язок між новою комбінацією симптомів і Covid-19 ще не підтверджений.

Часто пацієнти страждають від болю в животі та шлунково-кишкових симптомів, включаючи блювоту і діарею. Однак, на відміну від дорослих, більшість дітей спочатку не відчувають кашлю або інших респіраторних проблем. Встановлено, що у більшості жар і постійна висока температура.

Дитячий лікар в одній з лондонських лікарень сказав, що у деяких дітей з'явилися "потемнілі суглоби" з невідомих в даний час причин. 

"Деякі приходять з потемнілими кісточками, що ненормально. Це передбачає деяку форму васкуліту - запалення кровоносних судин. Ймовірно, це якась форма аутоімунної реакції або ішемічної відповіді, коли кровопостачання обмежене", - говорять лікарі.

У лондонській лікарні 12 дітей, які поступили із новими симптомами, дали позитивний результат на Covid-19, хоча в інших областях у деяких пацієнтів був негативний результат. 

Інші провідні педіатри підтвердили, що вони також спостерігали раптове зростання випадків захворювання. 

Тим часом, лікарі в інших країнах повідомили про подібні випадки в своїх лікарнях. Загальний запальний синдром був відзначений для окремих пацієнтів з Covid-19 нещодавно в Університетській клініці Цюріха, в той час як в італійському дослідженні, опублікованому в понеділок, повідомлялося про "значне зростання хвороби Кавасакі у дітей з позитивною реакцією на Covid".

Нагадаємо, лікарі виявили, що новий коронавірус може викликати раптові інсульти у дорослих у віці 30-40 років, у яких немає складних і хронічних хвороб. 

Источник материала
loader
loader