Міноборони США звинувачує РФ у поширенні фейків про коронавірус
Міноборони США звинувачує РФ у поширенні фейків про коронавірус

Міноборони США звинувачує РФ у поширенні фейків про коронавірус

Про це повідомила заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер, пише пресслужба Міноборони США.

Купер сказала, що РФ поширює на Заході фейкову інформацію про COVID-19 через пропагандистські медіаканали, такі як Russia Today та Sputnik.

За її словами, "інші альтернативні ЗМІ", які фінансуються Кремлем, наголошували, що у світі не було пандемії, а смерті в Італії були результатами звичайного грипу.

Ми бачимо багато акторів у світі, які використовують COVID-19 для того, аби звинуватити Західних союзників або США особисто.

Я справді вважаю це світовою екосистемою з дезінформації, коли новина створюється в одній частині світу, а потім перебільшується й набуває популярності в іншій частині світу,.

– пояснила Купер.

Купер також наголосила, що Сполучені Штати закликають РФ припинити поширювати фейки та дезінформацію про коронавірус у світі.

"Я думаю, що найбільш згубна дезінформація, з якою нам доводиться боротися, – це та дезінформація, яка сіється глобально і викликає недовіру та плутанину.

Ці повідомлення загрожують світовому здоров'ю оскільки вони підривають зусилля урядів, органів охорони здоров'я та організацій, які відповідають за поширення точної інформації про вірус серед населення", – додала вона.

Міноборони США звинувачує РФ у поширенні фейків про коронавірус - Фото 1

Правда і міфи про коронавірус / Інфографіка 24 каналу.

Теги по теме
Россия Коронавирус США Здоровье Здоровая жизнь Анастасия Манюхина
Источник материала
loader
loader