Анна Завертайло
  • Країна
    Україна
Анна Завертайло
2770

Анна Завертайло

Анна Завертайло: дорогий ресторатор із низькими зарплатами співробітників

Анна Завертайло - Фото 1

Анна Завертайло володіє мережею міні-кав'ярень “Coffee Nostra”, кондитерськими “Honey” та іншими популярними закладами столиці. У тандемі зі своїм чоловіком вона змогла підкорити Київ своїми авторськими  десертами. Однак зі своїми підлеглими Завертайло поводиться не дуже чесно.

1. Біографія
2. Освіта
3. Сім'я
4. Кар'єра
5. Скандали

Біографія

Анна Завертайло (дівоче прізвище Дуніна) народилася 10 листопада 1984 року в місті Дніпропетровськ.

Освіта

Анна Завертайло має диплом інженера-еколога. Вона закінчила Придніпровську державну академію будівництва та архітектури.

Сім'я

Анна Дуніна вийшла заміж за підприємця Станіслава Завертайла. Він народився 31 жовтня 1979 року також у Дніпропетровську. За освітою - маркетолог. У 2002 році Станіслав закінчив Національну гірничу академію України (“Дніпровська політехніка”). Потім багато років пропрацював топ-менеджером у великій міжнародній компанії.

У 2011 році пара обвінчалася. У шлюбі народилося троє дітей: двоє дочок і один син.

У сімейному бізнесі Завертайлів все розподілено: Анна відповідає за кухню, Станіслав - за кондитерські вироби.

Анна Завертайло - Фото 2

Кар'єра

Анна Дуніна ще під час навчання в університеті займалась бізнесом, пов'язаним із сонцезахисними окулярами. У шлюбі зі Стасом переключилась на ресторанний бізнес.

У кінці 2008 року подружжя задумало створення кав'ярні. Майже на всі гроші вони придбали п'ять кавових машин. 

Останню тисячу доларів Анна та Станіслав вирішили витратити на подорож до Швейцарії й Італії. Тут вони набиралися досвіду для свого майбутнього бізнесу. Після цієї поїздки з'явилася мережа міні-кав'ярень “Coffee Nostra”.

Також досить довго подружжям виношувалася ідея створення головного їхнього дітища - кондитерської. Ще з дитинства у Стаса була мрія - мати необмежений доступ до солодощів.

У 2014 році задум був втілений у життя. Анна і Станіслав Завертайло відкрили на Подолі заклад під назвою “Honey”. Акцент подружжя вирішило зробити на авторських ексклюзивних десертах. 

Через деякий час кондитерська стала однією з найпопулярніших і найуспішніших в українській столиці

 

Через два роки після успіху з першим “Honey” подружжя рестораторів відкрило другий. Деякий час вони хотіли назвати його по-іншому, але друзі переконали їх залишити знайому відвідувачам назву.

Друга кондитерська виявилася більшою за попередню - триста метрів, два поверхи і сто місць для відвідувачів. Третя кондитерська цієї мережі з'явилася на шостому поверсі в Центральному універмазі Києва.

Багато відвідувачів вважають, що ціни в “Honey” дуже завищені. Самі ж власники пояснюють високі ціни тим, що не використовують такі шкідливі та дешеві речовини, як трансжири, барвники або маргарин. 

У своїх десертах вони гарантують присутність тільки натуральних інгредієнтів.

У 2016 році Анна заснувала кафе “Брутер”. Спеціально під нього були відкриті ковбасний цех і пекарня. Тож, за словами ресторатора, все меню створене з використанням продуктів власного виробництва.

У 2017-2018 роках кондитерська “Honey” двічі поспіль отримувала престижну премію в сфері ресторанної справи “Сіль” у номінації “краща кондитерська”.

Анна Завертайло - Фото 3

Скандали

У 2017 році кіоск “Coffee Nostra”, який знаходився на Контрактовій площі, був знесений київськими комунальниками. За словами Завертайло, їхній кіоск працював чотири роки. Власники справно платили орендну плату. Про демонтаж їх попередили лише за добу. 

Оскільки вони оплатили оренду наперед, планувалося, що “Coffee Nostra” зможе на цьому місці допрацювати до кінця місяця. Однак склалося по-іншому. Кіоск прибрали на початку місяця, а гроші подружжю ніхто не повернув.

У листопаді 2018 року Анна потрапила в ДТП. У її машину врізався автомобіль, за кермом якого виявився п'яний військовослужбовець. Ресторатор отримала незначні пошкодження. Винуватець ДТП спробував втекти з місця події, однак був затриманий іншими водіями. 

За словами Завертайло, поліцейські намагаються зам'яти справу через те, що чоловік служить у Національній гвардії.

Незважаючи на те, що “Honey” визнається вже не один рік кращою кондитерською, відгуки про заклад його співробітників часто бувають негативними. Так, багато кондитерів незадоволені тим, що спочатку їм обіцяють одну зарплату, однак насправді вони отримують іншу, значно меншу.

У кондитерській дуже велика плинність кадрів. Оголошення про набір персоналу постійно висять на сайтах пошуку роботи. Адміністратори закладів працюють в середньому чотири дні. Після стажування без оголошення причин їх відмовляються брати в штат.

Згадки про персону