Взимку буде так – 15 хвилин і готово: найкраща борщова заправка по-українськи
Взимку буде так – 15 хвилин і готово: найкраща борщова заправка по-українськи

Взимку буде так – 15 хвилин і готово: найкраща борщова заправка по-українськи

Така консервація дозволяє приготувати борщ взимку всього за 15 хвилин. Рецептом борщової заправки ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.

Як закрити борщову заправку на зиму?

  • Час: 1 година
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 1 кілограм помідорів;
– 1 кілограм цибулі;
– 1 кілограм капусти;
– 1 кілограм буряка;
– 2 кілограми моркви;
– 2,5 столові ложки солі;
– 1/2 склянки цукру;
– 1 склянка рослинної олії;
– 1/3 склянки оцту 9%.

Приготування:

  1. Наріжте шматочками помідори та цибулю, капусту нашаткуйте. Моркву та буряк потріть на тертці.
  2. Усі овочі, крім буряка, викладіть в каструлю, додайте сіль, цукор і олію. Перемішайте, доведіть до кипіння.
  3. Зачекайте, поки маса 10 хвилин покипить, й додайте буряк і оцет – кип'ятіть ще 7 хвилин.
  4. Розкладіть в стерилізовані банки й закатайте. Усе – борщова заправка на зиму з капустою та буряком готова.

Смачного!

Також можете спробувати приготувати буряковий квас. В давнину він відігравав значну роль у приготуванні борщів та обрядових страв.

Джерело матеріала
loader
loader