Яйця ранчеро: сніданок-свято з Мексики, який легко приготувати вдома
Яйця ранчеро: сніданок-свято з Мексики, який легко приготувати вдома

Яйця ранчеро: сніданок-свято з Мексики, який легко приготувати вдома

Мексиканська кухня, відома своїм темпераментом, має ідеальний варіант для сніданку - Huevos Rancheros, що перекладається як "яйця в стилі ранчо".Ця страва є класикою в Мексиці, де її традиційно готують у сільській місцевості для працівників ферм. Вона дарує не тільки енергію, а й справжнє гастрономічне задоволення, пише Gazeta.uaОсновна ідея - це яйця, обсмажені на хрусткій кукурудзяній тортильї та щедро политі гострим томатним соусом, який називається сальса.4 кукурудзяні тортильї (можна замінити на тонкі лаваші)4 яйця1 ст. л. оливкової оліїДля соусу сальса:2-3 великі стиглі помідори1 невелика цибулина1 зубчик часникуГострий перець чилі (кількість за смаком)Сіль і перецьПриготуйте соус. У блендері або вручну подрібніть помідори, цибулю, часник і перець чилі до однорідної маси. Перелийте суміш у невелику каструлю, додайте сіль і перець. Варіть на повільному вогні 10-15 хв., поки соус трохи не загусне.Обсмажте тортильї. На сковороді розігрійте оливкову олію. Обсмажте тортильї по одній з обох боків, доки вони не стануть хрусткими. Викладіть їх на тарілки.Приготуйте яйця. На тій же сковороді обсмажте яйця, як для яєчні-глазуньї.Подача. Покладіть по два обсмажені яйця на кожну тортилью, щедро полийте гарячою сальсою. За бажанням, можна додати авокадо, сир фета або трохи кінзи для смаку.Цей сніданок - справжня феєрія смаків, яка змусить вас забути про ранкову сонливість і зарядить енергією надовго.

Джерело матеріала
loader
loader