/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F0ef04db0c1f4f9588899aad4a63c3c71.jpg)
Двісті грам і вони спілі: городниця поділилася дідовським методом без хімії
Ви дізнаєтесь:
З настанням осені городники часто стикаються з проблемою, коли плоди не встигають визріти, особливо у відкритому ґрунті чи теплиці.
Главред вирішив розповісти, як простим та перевіреним способом прискорити дозрівання томатів без використання хімії.
Авторка популярного YouTube-каналу "Городниця з Одеси" поділилася методом, який використовували ще в давнину. За її словами, цей спосіб не лише пришвидшує дозрівання помідорів, а й покращує їхній смак, соковитість та зовнішній вигляд.
У чому секрет методу
В основі — фотогормональна дія етилену та здатність рослин засвоювати спирт через поверхню листя. Чим легший спирт, тим швидше він включається у процес обміну речовин. Це пришвидшує визрівання плодів і робить їх більш насиченими на смак.
Як приготувати розчин для обприскування:
Через тиждень процедуру можна повторити. Окрім томатів, цим розчином можна обприскувати перець та баклажани для збереження смаку та швидшого дозрівання плодів.
Експертка наголошує, що цей метод працює як улітку у відкритому ґрунті, так і восени, коли на гілках залишилися зелені плоди, які потрібно встигнути зібрати до заморозків.
Детальніше про природне прискорення дозрівання помідорів — у відео на каналі "Городниця з Одеси".
Читайте також:

