/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F266a39a30303650062e77c9ac47d8bc4.jpg)
Смакота, що тане в роті: найніжніший меренговий рулет з полуницею
Безе тане в роті, а вершковий крем і полуниця відтіняють його солодкість. Як приготувати меренговий рулет, розповідає 24 Канал з посиланням на кулінарку Аліна FooDee.
Як приготувати меренговий рулет з полуницею?
-
Час: 1 година
Порції: 6
Інгредієнти для коржа:
– 4 білки;
– 200 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– дрібка солі;
– лимонний сік.
Для начинки:
– 300 грамів вершків 33%;
– 150 – 200 грамів полуниці;
– 10 грамів ванільного цукру.
Приготування:
- У білки додайте дрібку солі, лимонний сік і збивайте на середній швидкості до появи піни.
- Змішайте ванільний цукор зі звичайним і поступово додавайте до білків, збиваючи їх до стійкого стану.
- Меренгу викладіть на силіконовий килимок чи пергамент шаром 1,5 – 2 сантиметри. Випікайте при 170 градусах 20 – 30 хвилин. Усередині вона має залишитися м'якою, а зверху – з хрусткою скоринкою.
- Меренговий корж обережно перекладіть на другий лист пергаменту і дайте повністю охолонути.
- Тим часом займіться начинкою. Збийте охолоджені вершки з ванільним цукром до пишності. Полуницю помийте і наріжте шматочками.
- На корж викладіть крем, зверху полуницю. Частину крему та полуниці залиште для прикраси рулету.
- Згорніть акуратно корж у рулет за допомогою пергаменту, і прикрасьте зверху вершками, полуницею та м'ятою.
Смачного!
Теж приготуйте: ліниві тістечка-еклери, які не треба випікати.

