/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd73789727a849a1890643c4c45f92a76.jpg)
На яких дровах смажити шашлик: м’ясо вийде нереально смачним
Часом навіть замариноване м’ясо може вийти не таким смачним, якщо смажити його на неправильно підібраних дровах, пише 24 Канал з посиланням на Уніан. Від підбору дров залежить соковитість м’яса, скоринка та аромат.
На яких дровах смажити шашлики?
Найкращі дрова для шашлику – з дуба, берези чи граба. Найкраще їх використовувати для глибокого мангала з достатньою кількістю жару для кількох шампурів з м’ясом. Березові дрова перед пікніком треба підготувати. З них обов’язково потрібно зняти кору, щоб м’ясо не просочилося гіркотою від диму.
Дуже часто для приготування шашлику використовують фруктові дерева. Їх потрібно змішувати з твердими сортами. Фруктове дерево забезпечить м’ясу пікантний аромат, а тверді дрова добре підтримуватимуть жар.
Готуйте шашлик на найкращих дровах / Фото Pexels
Фахівці навіть підбирають дрова спеціально під м’ясо:
Птиця – абрикос чи персик;
Риба – липа та всі фруктові;
Яловичина – липа або береза;
Свинини – поєднання берези, липи та вишні.
Також можна використовувати сухі дрова горіха, які годяться для приготування шашлику. Вологий горіх не підійде, бо наповнить м’ясо гіркотою.
Не можна смажити шашлик з хвойних дерев. Зовсім не підходить ясен, акація, тополя, горобина, вільха та осика. У жодному разі не можна готувати шашлик на старих дошках, залишках дерев’яних віконних рам, ніжок від табуретів тощо. М’ясо від таких "дров" лише зіпсується.

