До Дня народження Гаррі Поттера: рецепт торта від доброго велетня Геґріда
До Дня народження Гаррі Поттера: рецепт торта від доброго велетня Геґріда

До Дня народження Гаррі Поттера: рецепт торта від доброго велетня Геґріда

Шанувальники "Гаррі Поттера" точно повинні спробувати цей смаколик, який Геґрід вручив хлопчику разом з новиною про те, що він чарівник. 24 Канал пропонує поринути у світ улюбленої книжки за рецептом з інстаграму dornazpilates.

Як приготувати торт від Геґріда для Гаррі Поттера?

  • Час: 2 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 2 склянки цукру;
– майже 2 склянки борошна;
– 0,75 склянки какао-порошку;
– 1,5 чайної ложки харчової соди;
– 1,5 чайної ложки розпушувача;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 1 яйце + 1 жовток;
– 1 стакан молока;
– 0,5 склянки рослинної олії;
– 2 чайні ложки екстракту ванілі;
– 1 склянка окропу;
шоколадна глазур:
– 8 столових ложок масла кімнатної температури;
– 1,5 склянки какао-порошку;
– 5 склянок цукрової пудри;
– 1/3 склянки молока;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
ванільна глазур:
– 6 столових ложок вершкового масла кімнатної температури;
– 4 склянки цукрової пудри;
– 1/3 склянки молока;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
– червоний та зелений харчові барвники.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 210 градусів. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти для бісквіта.
  2. Додайте до суміші яйця, молока, олію та ванілін, перемішайте до однорідності. Потім влийте окріп та замішайте тісто.
  3. Випікайте бісквіт у круглій формі 30 – 35 хвилин до готовності. Потім дайте бісквітам охолонути та розріжте на круглих 4 коржі.
  4. Какао змішайте з цукровою пудрою, окремо збийте масло. Поступово додайте в нього молоко, суху суміш та ваніль. Глазур має вийти гладкою та дещо рідкою.
  5. Тепер ванільна глазур: збийте масло до пишності, додайте пудру і половину молока, потім поступово введіть решту інгредієнтів.
  6. До більшої частини глазурі додайте червоний барвник і перемішайте, щоб отримати рожевий крем. В меншу частину додайте зелений барвник – ним будемо робити напис. Накриваємо обидві глазурі плівкою.
  7. Збираємо торт. Перший корж змащуємо шоколадною глазурʼю, і так повторюємо зі всіма коржами.
  8. В кінці обмащуємо торт рожевою глазурʼю та робимо напис зеленою глазурʼю.

Смачного!

Наче щойно з ринку: як зберегти диню на зиму.

Джерело матеріала
loader
loader