/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F21002cfec6e2d3d8858b4952722ef161.jpg)
Без гарячої води та мікрохвильовки: ось як у ресторанах розморожують м’ясо
Як швидко розморозити м’ясо / © www.freepik.com/free-photo
Багато хто прагне якомога швидше розморозити м’ясо, тому опускає його в гарячу воду чи користується мікрохвильовою піччю. Проте такі способи лише шкодять якості продукту: м’ясо стає жорстким, втрачає сік, смак та аромат. Професійні кулінари до цього процесу підходять інакше, з обережністю та дотриманням технології. Розповідаємо, посилаючись на ресурс news24.in.ua, як правильно розморожувати м’ясо, щоб зберегти його смак і соковитість.
Який найкращий спосіб розморожування м’яса
Шеф-кухарі дорогих ресторанів завжди вибирають повільне розморожування в холодильнику. Хоч цей метод потребує більше часу, він гарантує збереження текстури м’яса, природної соковитості та всіх корисних властивостей.
Секрет у простій формулі: на кожен кілограм м’яса треба 8 годин розморожування в холодильнику. Наприклад, 400 г м’яса необхідно розморожувати приблизно 3 години 15 хвилин. Для курятини час розморожування буде трохи меншим, ніж для свинини та яловичини. Такий підхід дозволяє зберегти максимальну користь і ніжну текстуру продукту після приготування.
Швидкий метод розморожування м’яса без окропу та мікрохвильовки
Якщо часу обмаль, кулінари зазвичай користуються такою хитрістю:
-
У миску треба налити воду кімнатної температури.
-
Додати столову ложку цукру, добре розмішати.
-
Покласти туди м’ясо на 10 хвилин.
Після такого замочування м’ясо стає м’яким, але не втрачає своїх смакових властивостей.
Чому не можна розморожувати м’ясо в гарячій воді
-
Висока температура спричиняє часткове варіння м’яса, тоді як середина залишається замороженою.
-
Втрачається еластичність і смак, м’ясо стає гумовим.
-
Швидке розморожування може спричинити розмноження бактерій, що особливо небезпечно у спеку.

