/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F47f542585c1f759d4f3a756b7345b5c3.png)
Гострі кабачки на зиму: цей рецепт приємно вас здивує
Справжня знахідка для поціновувачів гостренького
Якщо ви любите гостре, то ці кабачки чілі мають вам сподобатись. Вони виходять хрумкі, ароматні й з приємною гостринкою, яка розкривається ще краще після кількох тижнів зберігання. Готуються ці кабачки на зиму досить швидко і просто.
Рецептом гострих кабачків на зиму поділилась кулінарна блогерка Лілія Цвіт.
Інгредієнти на літрову банку:
- Кабачки — 500 г
- Петрушка — 50 г
- Гострий перець — 1 шт.
- Часник — 50 г
Маринад :
- Вода — 300 мл.
- Цукор — 90 г
- Сіль — 1,5 ст.л.
- Олія — 60 мл.
- Оцет — 50 мл.
- Духмяний перець — 3 шт.
Як приготувати кабачки чилі
Помийте і дрібно наріжте петрушку. Подрібніть у блендері часник і гострий перець. З'єднайте цю масу з петрушкою та перемішайте.
Наріжте молоді кабачки кружечками товщиною приблизно 0,5 см.
Складайте кабачки в чисті банки, чергуючи шарами з гострою масою (кабачки, потім петрушка з часником).
З'єднайте всі інгредієнти для маринаду і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте оцет.
Залийте кабачки в банках гарячим маринадом. Стерилізуйте 15-20 хвилин з моменту закипання.
Герметично закрутіть банки і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі (не потрібно накривати або кутати).
