Календар консервації на літо: що закривати на зиму у липні та серпні
Календар консервації на літо: що закривати на зиму у липні та серпні

Календар консервації на літо: що закривати на зиму у липні та серпні

Серпень вважається найкращим місяцем, щоб робити запаси на зиму / © Pixabay

Традиційно у липні-серпні дачники та городники починають активно збирати врожаї овочів та фруктів. Саме на два останніх місяці літа припадає найактивніший період заготівлі вітамінних смаколиків на зиму.

Що закрити на зиму в липні

У липні продовжують закривати овочі та фрукти, які були зібрані в червні. До них додається багато видів ягід.

Крім варення і компотів, можна закрити алкогольні вишневі наливки.

Починають дозрівати абрикоси — можна заготовлювати абрикосове варення, джем, компоти.

У липні роблять заготовки з багатьох ягід — варення зі смородини, агрусу, ожини.

Як і в червні, продовжують закривати кабачки. До них приєднуються баклажани. Готують баклажани на зиму, баклажанну ікру і закуску з баклажанів.

Серпень — найщедріший місяць літа. У цьому місяці можна консервувати практично все, чого забажає душа. На зиму закривають не тільки овочі, а й різні салати та асорті, роблять варення з фруктів та ягід, джеми, конфітюри, компоти.

Найчастіше в останній місяць літа закривають наступну садовину та городину:

  • солодкий перець

  • гострий перець

  • огірки

  • помідори

  • кабачки

  • баклажани

  • моркву

  • квасолю

  • сливу

  • кавун

  • диню

  • грушу

  • яблука

Раніше ми писали, який оцет не підходить для консервування. Більше про це читайте у новині.

Джерело матеріала
loader