/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F233699ae95b103d66373a41f5c15ca9e.jpg)
Календар консервації на літо: що закривати на зиму у липні та серпні
Серпень вважається найкращим місяцем, щоб робити запаси на зиму / © Pixabay
Традиційно у липні-серпні дачники та городники починають активно збирати врожаї овочів та фруктів. Саме на два останніх місяці літа припадає найактивніший період заготівлі вітамінних смаколиків на зиму.
Що закрити на зиму в липні
У липні продовжують закривати овочі та фрукти, які були зібрані в червні. До них додається багато видів ягід.
Крім варення і компотів, можна закрити алкогольні вишневі наливки.
Починають дозрівати абрикоси — можна заготовлювати абрикосове варення, джем, компоти.
У липні роблять заготовки з багатьох ягід — варення зі смородини, агрусу, ожини.
Як і в червні, продовжують закривати кабачки. До них приєднуються баклажани. Готують баклажани на зиму, баклажанну ікру і закуску з баклажанів.
Серпень — найщедріший місяць літа. У цьому місяці можна консервувати практично все, чого забажає душа. На зиму закривають не тільки овочі, а й різні салати та асорті, роблять варення з фруктів та ягід, джеми, конфітюри, компоти.
Найчастіше в останній місяць літа закривають наступну садовину та городину:
-
солодкий перець
-
гострий перець
-
огірки
-
помідори
-
кабачки
-
баклажани
-
моркву
-
квасолю
-
сливу
-
кавун
-
диню
-
грушу
-
яблука
Раніше ми писали, який оцет не підходить для консервування. Більше про це читайте у новині.
