/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fd1bf0065e15eb1030bb90f92e80104a3.jpg)
Як зробити так, щоб гречка не злипалася під час приготування: майже всі припускаються однієї помилки
Як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчаста / © Pixabay
Секрет невдач — в одній помилці, яку припускаються майже всі. Головна причина криється у використанні надмірної кількості води. Люди найчастіше наливають рідину «на око», керуючись інтуїцією чи застарілими порадами. Але існує ідеальне співвідношення: одна частина гречки до двох частин води.
Під час варіння залишки вологи не встигають повністю увібратися в зерна. А тому вода продовжує розварювати гречку навіть після того, як ви вже вимкнули плиту. Це руйнує її структуру.
Ще одна досить поширена помилка — це недостатнє промивання крупи перед приготуванням. Через крохмаль на поверхні зерен, дрібний пил вода загущується. Дуже важливо перед варінням ретельно промити гречку холодною проточною водою.
Через неправильну підготовку гречки проблема надлишкової рідини тільки посилюється. Промивайте зерна енергійно, поки вода не стане повністю прозорою.
Третя помилка — інтенсивне помішування гречки під час варіння. Через це ніжні ядра пошкоджуються, вивільняється додатковий крохмаль, який перетворює кашу на однорідну липку масу. Перемішувати гречку потрібно повільно і акуратно, лише один раз, після закипання.
Також залишайте кришку щільно закритою протягом всього процесу приготування. Тоді пара буде рівномірно прогрівати страву. Намагайтесь не переварювати гречку. Оптимальним часом приготування є 15-20 хвилин на слабкому вогні до закипання рідини. Як тільки вода майже повністю вбереться, плита вимикається, а каша залишається під закритою кришкою ще на 10-15 хвилин.

