"Живчик" в домашіх умовах: рецепти яблучної насолоди для всієї родини
"Живчик" в домашіх умовах: рецепти яблучної насолоди для всієї родини

"Живчик" в домашіх умовах: рецепти яблучної насолоди для всієї родини

Живчик в домашніх умовах

Напої, приготовані за цими рецептами надзвичайно схожі на відомий магазинний напій. Рецепти ідеально підходять для перестиглих або трохи побитих яблук, які вже не придатні для інших страв, але саме з них виходить чудовий «Живчик».

Рецепт «Живчика» з подвійним настоюванням

Інгредієнти:
  • Відро яблук (переважно червоних, можна перестиглих або збитих)

  • Вода

  • Цукор (з розрахунку одна склянка на 3 літри соку)

Приготування:
  1. Ретельно вимийте яблука. Обріжте всі пошкоджені та надгнилі ділянки, видаліть серцевину. Чистити яблука від шкірки не потрібно.

  2. Нарізані яблука помістіть у велику каструлю або відро. Залийте їх окропом так, щоб вода повністю покривала яблука. Накрийте кришкою і залиште настоюватися приблизно на 5-6 годин, до повного охолодження.

  3. Процідіть рідину. Це буде ваш перший віджим.

  4. Ті ж самі яблука знову залийте окропом і залиште ще на 5-6 годин до охолодження.

  5. Знову процідіть рідину. Після цього яблука вже не знадобляться, їх можна викинути.

  6. Обидва відціджені соки процідіть через марлю, щоб видалити дрібні частинки. З’єднайте їх в одній великій каструлі. Додайте цукор з розрахунку одна склянка цукру на 3 літри соку.

  7. Доведіть сік до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин.

  8. Гарячий «Живчик» розлийте в стерилізовані банки і щільно закрутіть стерилізованими кришками. Банки додатково стерилізувати не потрібно.

  9. Переверніть банки догори дном, укутайте їх на ніч (або приблизно на 10 годин). Після повного охолодження перенесіть банки у прохолодне місце, наприклад, у погріб.

Рецепт «Живчика» за ніч

Цей варіант «Живчика» також чудово підходить для яблук, що опадають.

Інгредієнти:
  • Відро яблук

  • 1,5 відра окропу

  • 600 г цукру

  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Приготування:
  1. Наріжте яблука пластинками. Чистити їх або вирізати серцевину з насінням не потрібно. Просто видаліть червиві або зіпсовані частини.

  2. Залийте нарізані яблука 1,5 відра кип’ятку. Накрийте каструлю кришкою і залиште настоюватися на ніч. Якщо залишаєте на довший час, періодично перемішуйте яблука.

  3. Після настоювання вийміть яблука, а настій ретельно процідіть.

  4. До процідженого настою додайте 600 г цукру та 1 чайну ложку лимонної кислоти.

  5. Доведіть напій до кипіння і відразу ж розлийте його в стерилізовані банки.

З цього рецепту виходить приблизно 12 літрів смачного напою. Зверніть увагу, що з соковитих яблук напій буде темнішим, а з менш соковитих — світлішим.

Джерело матеріала
loader