/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fa71c72fc3dbebe57db1c798fd994a47c.jpg)
Більше не знадобиться каструля з водою. Як швидко простерилізувати банки для консервації
Вже почався сезон консервації
Перед тим як розпочати сезонне консервування, важливо подбати про головне — стерильність банок. Від того, наскільки добре підготовлена тара, залежить якість ваших консервацій.
Стерилізувати банки можна не лише класичним способом на пару, а й найшвидшими та найзручнішими методами, які легко застосувати на домашній кухні. Ними поділились у "Новини.Live".
Стерилізація банок у мікрохвильовці
Якщо вдома є мікрохвильова піч, то можна суттєво заощадити час. У чисті банки потрібно налити трохи води, поставити їх у мікрохвильову піч і увімкнути її на максимальну потужність на 2 хвилини. Під час нагрівання вода перетворюється на пару, яка ефективно знищує бактерії.
Після завершення циклу потрібно обережно вийняти банки, злити залишки води й залишити їх сохнути дном догори.
Очищення за допомогою лимонної кислоти або оцту
Ще один простий і доступний спосіб — використати підручні інгредієнти: лимонну кислоту або столовий оцет. Достатньо помити банки, протерти їх оцтом або кислотою, залишити висихати — і вони будуть готові до консервування. Така обробка ефективно видаляє мікроорганізми зі скляної поверхні.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як швидко позбутись мух вдома.

