Всього чотири інгредієнти — і ситна страва на столі: цю запіканку з броколі оцінять близькі
Всього чотири інгредієнти — і ситна страва на столі: цю запіканку з броколі оцінять близькі

Всього чотири інгредієнти — і ситна страва на столі: цю запіканку з броколі оцінять близькі

Поєднання броколі із вершками та сиром дуже смачне

Броколі — це не лише корисний, а й напрочуд універсальний овоч. Його варять, смажать, тушкують, додають до салатів або подають із соусами. Особливо смачною броколі виходить, якщо запекти її у сирному клярі — ніжна структура та насичений смак просто підкорюють.

Але сьогодні ми пропонуємо ще одну цікаву ідею: приготувати броколі у вигляді запіканки. Вона стане чудовим варіантом легкої вечері або гарніру до м’яса чи риби. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mariiam_foodblog".

Як приготувати запіканку з броколі

Інгредієнти:

  • броколі – 300–350 г;
  • вершки – 250 мл;
  • яйця – 4 шт.;
  • сир сулугуні – 100 г;
  • сіль, перець, прованські трави – за смаком.

Кроки приготування:

  1. Розрізати броколі на суцвіття та відварити 1–2 хвилини в підсоленій воді після закипання.
  2. Перекласти броколі в холодну воду, щоб зберегти колір.
  3. Збити яйця, додати вершки, сіль, перець та прованські трави.
  4. Натерти сир, додати до яєчно-вершкової суміші та перемішати.
  5. Застелити форму для запікання пергаментом, викласти броколі.
  6. Залити овочі яєчною сумішшю та запікати 30–35 хвилин за температури 190 градусів до рум’яної скоринки.
Джерело матеріала
loader
loader