/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F2e01ac11f1eb5f9255d0864415feb0a8.jpg)
Можна буде їсти цілу зиму: як правильно заморозити кавун, щоб зберегти смак
Ви дізнаєтесь:
В Україні вже розпочинається сезон кавунів. Це смачний, соковитий літній фрукт, який багатьом подобається. Однак, зберігається він дуже мало, якщо не знати однієї хитрості.
Главред вирішив розібратись, як можна зберегти кавун до зими.
Чи можна заморозити кавун
Як пише Real Simple, сезон кавунів триває недовго, тому заморозити кавун, поки він соковитий і стиглий, щоб насолоджуватися ним якомога довше – це чудова ідея.
Як заморозити кавун
Заморожування кавуна - це простий процес. Застеліть деко пергаментним папером. Наріжте кавун кубиками, видаливши шкірку та насіння. Викладіть шматочки на деко, залишаючи простір між ними. Поставте деко в морозилку на кілька годин або доки кавун повністю не замерзне. Вийміть заморожений кавун з морозильної камери та перекладіть його в пакет для зберігання.
Як розморозити заморожений кавун
Водночас, для того, щоб правильно розморозити кавун, вийміть його з морозилки та помістіть у холодильник. Цей процес може зайняти 24 години.
Як використовувати заморожений кавун
Такий кавун можна використовувати для смузі, коктейлів або салатів.
Однак, варто зауважити, що заморожений кавун може не мати такої ж хрусткої текстури після розморожування.
Як довго зберігається кавун
Більшість свіжих кавунів зберігаються близько 4-5 днів після розрізання. Якщо ви його заморозили, то термін зберігання збільшується до року.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F2f27b50c70be47d8b0ebf956a67677d5.jpg)
Читайте також:
Про джерело: Real Simple
Real Simple — американський щомісячний журнал, який видає Dotdash Meredith. Журнал містить статті та інформацію, пов’язану з домашнім господарством, доглядом за дітьми, кулінарією та емоційним благополуччям. Журнал вирізняється чистим, лаконічним стилем верстки та фотографій, пише Вікіпедія.
