/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F3cde771ac8b9b5224d24a713533e95f2.jpg)
Де більше калорій: у безалкогольному пиві чи шоколадці? Результати дослідження вас здивують
В останні роки ринок безалкогольного та слабоалкогольного пива стрімко розвивається. Але перш ніж із задоволенням відкрити пляшечку, варто уважно прочитати склад: багато популярних сортів містять набагато більше цукру та калорій, ніж здається. Про це пише The Telegraph.
Деякі безалкогольні стаути можуть містити більше цукру, ніж 40-грамова плитка шоколаду, а калорій у світлому пиві більше, ніж у пакеті солоних чіпсів.
Що про це думають експерти
За словами Метта Колсхеда, спеціаліста з розробки в Gaba Labs, головна перевага безалкогольного пива - відсутність алкоголю і, як правило, менша калорійність. Проте, попереджає він, кількість цукру та енергетична цінність можуть сильно відрізнятися залежно від бренду та рецептури.
Дослідження показують: напої, в яких пиво змішується з газованим лимонадом або соком, можуть викликати стрибки рівня цукру в крові та підвищення ліпідів. Наприклад, в одному банку Innis & Gunn 0,0% об'ємом 440 мл міститься 20 г цукру - це дві третини від добової норми, що рекомендується (30 г, за даними NHS).
Національна служба охорони здоров'я Великобританії наголошує, що короткочасне підвищення рівня цукру в крові не несе серйозної загрози. Але якщо такий стан зберігається тривалий час – зростає ризик переддіабету та діабету 2 типу.
Рідкі калорії засвоюються швидше, ніж тверда їжа і можуть сприяти набору ваги. І навіть якщо пиво безалкогольне чи слабоалкогольне – це все одно калорії, цукор та трохи алкоголю.
Уникати безалкогольного пива чи ні?
Як і з будь-яким продуктом, важлива міра. Якщо вам подобається смак пива, і ви вибираєте безалкогольний варіант замість алкогольного – це розумна альтернатива. Головне — не перетворювати його на щоденну звичку і пам'ятати про приховані калорії та цукор.

