Чисто, швидко, без нервів: миття посуду по-новому
Чисто, швидко, без нервів: миття посуду по-новому

Чисто, швидко, без нервів: миття посуду по-новому

Миття посуду може бути навіть заспокійливим процесом, однак мало хто отримує задоволення, коли воно затягується.Втім, існує простий спосіб, який дозволяє не лише прискорити прибирання, а й повністю змінити підхід до нього, пише Уніан.Йдеться про так званий метод "дві миски". Для нього потрібні дві ємності: одна - з гарячою мильною водою, інша - з прохолодною чистою водою.Брудний посуд спочатку занурюється в гарячу воду на деякий час. За цей період залишки їжі та жиру розм'якшуються і легко видаляються губкою.Після цього тарілки та інші предмети миють у мильному розчині, а потім ретельно ополіскують у чистій воді. Важливо, щоб вода для ополіскування залишалася чистою - її слід змінювати в разі потреби. Такий метод вважається одним із найефективніших для видалення застарілого жиру. До того ж, він дає змогу економити як воду, так і мийні засоби. Замочування посуду в концентрованому розчині часто дає кращий результат, ніж миття під струменем води.Є й важливе застереження: перед замочуванням варто прибрати залишки їжі та основні забруднення. Інакше ефективність методу знижується.Цей спосіб добре поєднується з використанням посудомийної машини: основний посуд завантажується до техніки, а великі предмети, які не помістилися, можна відмити вручну за методом "дві миски".Такий підхід дозволяє уникнути найтрудомісткішого етапу - багаторазового вмикання та вимикання води для ополіскування кожного окремого предмета. Безперервне проточне миття не лише незручно, а й неекономно.Звикнути до нового методу може бути непросто, але з часом він дозволяє суттєво скоротити витрати води, мийного засобу й зменшити рахунки за комунальні послуги.

Джерело матеріала
loader
loader