/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F46b7b20203632e26fafba4f7d4fd6d23.jpg)
ТОП-3 поради як зварити соковиту та ароматну кукурудзу за 5 хвилин
Варена кукурудза має бути м'якою, ніжною та смачною, але не всі знають, що приготувати її можна лише за кілька хвилин. Ділимося трьома швидкими способами, які заощадять ваш час і збережуть смак насіння.
Спосіб 1: в мікрохвильовій печі, не очищуючи качани
Найшвидший варіант для 2-3 кукурудзяних качанів. Просто покладіть неочищені качани прямо в мікрохвильову піч на тарілці. Готуйте 4-5 хвилин на повній потужності. Дайте постояти ще хвилину всередині вимкненої печі. Після цього зніміть листя. В результаті кукурудза виходить як би "запеченою" у власному соку - м'якою, ароматною і без використання води.
Спосіб 2: у киплячій воді з цукром
Цей метод ідеально підходить для молодої кукурудзи. Закип'ятіть воду і додайте столову ложку цукру (сіль доки не потрібна). Опустіть очищені качани в окріп і варіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Завдяки цукру кукурудза стає ще більш солодкою та смачною. А ось сіль краще додавати вже після варіння — щоб зерна не стали твердими.
Спосіб 3: у молоці з олією
Хочете досягти особливої ніжності? Тоді спробуйте варити кукурудзу у молочній суміші. У каструлі з'єднайте 1 літр води та 500 мл молока, додайте 2 столові ложки вершкового масла. Після закипання опустіть качани і варіть 10 хвилин. Завдяки молоку та маслу зерна просочуються м'якістю і стають особливо солодкими.
Ці способи допоможуть вам приготувати ідеальну кукурудзу всього за 5-10 хвилин швидко, просто і дуже смачно.

