Вона смачніша за уху: готуємо щербу за рецептом козаків
Вона смачніша за уху: готуємо щербу за рецептом козаків

Вона смачніша за уху: готуємо щербу за рецептом козаків

Козаки вміли не лише хоробро воювати, а й дуже смачно готувати. Щерба стане відкриттям навіть для досвідчених кулінарів, а ваші рідні попросять готувати її якомога частіше. 24 Канал пропонує відтворити автентичну страву за рецептом порталу Shuba.

Рецепт козацької щерби

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів судака;
– 800 грамів ляща;
– 1 літр води;
– 2 столові ложки солі;
– 200 грамів пшона;
– 1 цибулина;
– 1 пучок кропу;
– 1 пучок зеленої цибулі;
– 200 грамів ікри судака.

Приготування:

  1. Ретельно промийте, очистіть і наріжте ляща на порційні шматки. У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть її та обережно опустіть туди рибу.

  2. Готуйте ляща на слабкому вогні 20 – 25 хвилин. Після варіння вийміть шматки шумівкою й викладіть на тарілку.

  3. Судака також промийте, очистіть від луски та нутрощів, поріжте на шматки.

  4. Опустіть у рибний бульйон і варіть ще близько 25 хвилин на повільному вогні.

  5. Очистіть цибулю й наріжте її середніми шматками. За 5 хвилин до завершення варіння судака додайте у каструлю пшоно та подрібнену зелену цибулю. Через 5 хвилин дістаньте судака та покладіть його поруч із лящем. Цибулю з пшоном залиште варитися далі.

  6. Коли пшоно буде майже готове, додайте до супу порізану ікру. Варіть ще 5 хвилин.

  7. Подрібніть зелень і киньте її в бульйон. Потім обережно поверніть у каструлю всю відварену рибу. Продовжуйте варити ще близько 5 хвилин.

  8. Після цього вимкніть вогонь і залиште щербу настоюватися під кришкою 20 хвилин.

Смачного!

Треба відмовитися від води: як перетворити гречку на шедевр.

Джерело матеріала
loader
loader