Десять хвилин — і ситна страва на столі: як приготувати салат "Табуле" з кус-куса та овочів
Десять хвилин — і ситна страва на столі: як приготувати салат "Табуле" з кус-куса та овочів

Десять хвилин — і ситна страва на столі: як приготувати салат "Табуле" з кус-куса та овочів

Сподобається усім

Кус-кус — це дрібна крупа з твердої пшениці, яка готується надзвичайно швидко й чудово поєднується з різноманітними інгредієнтами. З нього можна зробити не лише гарніри чи плов, а й навіть смачні оладки.

А сьогодні ми пропонуємо приготувати легкий, освіжаючий та ароматний салат "Табуле" з кус-куса та овочів. Ця страва має східне коріння, багата на свіжу зелень, соковиті овочі й ідеально підходить для спекотних літніх днів. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "olga_riabenko_".

Як приготувати салат "Табуле" з кус-куса та овочів

Інгредієнти:

  • кус-кус – 100 г;
  • окріп – 150 мл;
  • петрушка – великий пучок;
  • свіжа м’ята – 8 листочків;
  • кінза – 20–30 г;
  • зелена цибуля – 3 стебла;
  • помідори – 2 шт.;
  • огірки – 3 шт.;
  • олія (краще оливкова) – 30 мл;
  • сік 1 лимона;
  • сіль, перець – за смаком;
  • коріандр мелений – 1/4 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Кус-кус залити окропом, додати сік 1/2 лимона. Залишити на 10 хвилин. Потім розпушити виделкою і дати охолонути.

Зелень петрушки, м'яти, кінзи та цибулі дрібно порізати. Помідори та огірки нарізати дрібними кубиками. Якщо багато соку – злити.

У великій мисці з'єднати кус-кус, зелень, овочі, додати лимонний сік 1/2 шт, сіль, перець, коріандр, цукор, олію.

Цей салат можна їсти руками, подаючи його з твердим листям салату!

Джерело матеріала
loader
loader