Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву
Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву

Готуємо борщ, як у ресторані: суддя "МастерШеф" назвав секретний інгредієнт, який додає у страву

У кожного свій рецепт борщ.Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський ділиться своїм улюбленим."Саме за цим рецептом я готую борщ у своїх ресторанах, на приватних вечерях за кордоном, на офіційних заходах та вдома для рідних. І один з моїх секретів - затірка з сала", - каже Ярославський.Інгредієнти:60 г моркви100 г цибулі40 г стебло селери30 г перець болгарський50 мл рослинної олії240 г буряка380 г томати пелаті (у власному соці)5 г яблучного або винного оцту1500 г (1800г) бульйону200 г капусти білокачанної200 г картоплі200 г квасолі відвареноїлавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, трохи підкопченої паприки та перцю чилісіль20-25 г цукру50 г сала20 г часникузелень петрушки та цибулісметанаОбов'язково заздалегідь готуємо насичений бульйон. Я готую на усі овочі нарізаю вручну напівсоломкою, тобто за формою це пів сірника. Щоб борщ не був схожим на кашу, а овочі зручно поміщалися в ложку й не бризкали червоними плямами довкола.Ставлю на вогонь бульйон і додаю сіль, цукор, лавровий лист, сухий орегано, мелені духмяний та чорний перці, чилі та паприку, за бажанням і доводжу до кипіння.Додаю підсмажку з моркви та цибулі чекаю закипання.Додаю картоплю подрібнену кубиком 1/1см і даємо закипітиТепер кладу буряк з томатами, відварену квасолю, перемішую й одразу додаю капусту.Готуємо затірку з сала. Подрібнюю сало з часником, можна у блендері. І коли знімаю борщ з вогню вкидаю затірку з сала. Перемішую, та доводжу до смаку, додаючи солі та цукру.Відставляю і люблю їсти вже за 15 хвилин.

Джерело матеріала
loader