Більшість людей їдять хумус неправильно: учений з Оксфорда вказав на помилку
Більшість людей їдять хумус неправильно: учений з Оксфорда вказав на помилку

Більшість людей їдять хумус неправильно: учений з Оксфорда вказав на помилку

Учений з Оксфордського університету стверджує, що більшість людей неправильно їдять хумус. За його словами, вся справа в нарізних овочах, які вмочують у соус.

Експерт із гастрофізики Чарльз Спенс радить любителям хумусу відмовитися від морквяних паличок і нарізаних огірків, які потрібно вмочати в соус. Натомість він радить їсти нутове пюре з чіпсами та кукурудзяними коржиками, пише Daily Mail.

Спенс підкреслює, що вся проблема полягає в крудиті — французькій закусці, що являє собою нарізані сирі овочі або фрукти, які часто подають із соусом.

"Якщо нарізати овочі дуже тонко, то соус опиниться на вашому одязі з огляду на велике навантаження та меншу площу поверхні. Для того, щоб отримати найкращий результат, соус потрібно поєднувати з чіпсами, але тільки їх їсти потрібно одразу ж, щоб зберегти контраст текстур між хрустким звуком чіпсів і пікантним смаком соусу", — каже Спенс.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Він додає, що навіть форма чіпсів матиме значення, адже гострі трикутні чіпси додадуть більш насиченого смаку страві. Круглі чіпси краще поєднуватимуться з солодкуватим і більш збалансованим смаком.

"Але не варто жертвувати зручністю. Закруглені чіпси стануть найкращим вибором для тих, хто любить набирати побільше соусу", — зазначає експерт.

Також професор не рекомендує поєднувати хумус із пітою, як це стало модно останнім часом.

"Хоча піта і хумус можуть здатися ідеальною парою, вони найкраще поєднуються з дзадзікі (холодний соус із грецького йогурту, — ред.) завдяки своїй м'якій текстурі та тонкому смаку", — каже професор.

Шеф-кухар Вілл Торрент з Waitrose підтверджує, що є щось цікаве в поєднанні чіпсів і соусу.

"Багато з наших улюблених соусів дуже кремові й насичені, тому пошук відповідного пристрою для вмочування, який витримає ці смаки й текстури, може потребувати проб і помилок. Для густіших соусів, як-от гуакамоле або хумус, потрібна щільніша начинка, наприклад, ребристий хрусткий хліб або тортилья", — каже шеф-кухар.

Також він каже, що чіпси краще підходять для легких збитих соусів, таких як тарамасалата — суміші з копченої тріскової ікри, лимонного соку, оливкової олії та часнику.

"Вам потрібен чіпс, здатний витримати вагу соусу, не перебиваючи смак. Уся справа у співвідношенні та міцності — ніхто не хоче, щоб чіпс тріснув і впав вам на коліна", — підсумував Торрент.

Нагадаємо, археологи розкрили загублений рецепт римського рибного соусу. Стародавній Рим славився не тільки своїми вишуканими винами, а й соусами, серед яких був гарум — знаменитий на весь світ рибний соус. Нещодавно археологам вдалося знайти секретний інгредієнт цього стародавнього соусу.

Джерело матеріала
loader
loader