/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9287dbee20435a12d35f96ca168ac55e.jpg)
Коли лінь стояти біля плити: рецепт найсмачнішого салату з кабачків на швидкуруч
Варити та смажити продукти не доведеться
Іноді навіть найпростіші рецепти можуть здивувати. Зовсім небагато інгредієнтів, мінімум часу — а результат виходить настільки вдалим, що хочеться повторити. Цей кабачковий салат — якраз із таких.
Без плити, без зайвих зусиль, зате зі свіжим літнім смаком. І хоча готується салат з кабачків дуже просто, враження залишає не менш яскраве, ніж складні страви.
Рецептом поділились на сайті Smachnenke.
Інгредієнти:
- кабачок — 1 шт.;
- плавлений сир — 2 шт.;
- часник — 2 зуб.;
- окріп — для заливки;
- кріп — пучок;
- сіль — 1 ч. л. + на смак;
- перець чорний мелений — на смак;
- майонез — 1,5 ст. л.
Спосіб приготування
- Кабачок наріжте кубиками. Якщо овочі великі чи старі, попередньо видаліть з них серединку.
- Викладіть кабачки у миску, залийте щойно закипілою водою так, щоб повністю покрила овочі. Додайте сіль, накрийте кришкою й залиште на кілька хвилин.
- Тим часом наріжте плавлений сир або натріть його на терці. Наріжте кріп.
- Злийте воду з кабачків і злегка обсушіть їх.
- До сиру й кропу додайте теплі кабачки, подрібнений через прес часник, сіль і перець до свого смаку. Заправте майонезом, ретельно перемішайте.
За бажанням салат можна заправляти не майонезом, а сметаною чи натуральним йогуртом. Подавати страву можна як салат, закуску або намазку на хліб.

