Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки
Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки

Як розпізнати китайську гречку: три прості ознаки

Не вся гречка, яку ми бачимо на полицях магазинів, вирощена в Україні. Часто під виглядом "вітчизняної" продають імпортну крупу, зокрема з Китаю.Вона має свої характерні відмінності, за якими уважний покупець легко розпізнає підміну.Розповідаємо, як на вигляд, запах і навіть смак визначити, що перед вами - китайська гречка.Форма та розмір крупи. Українська гречка має правильну тригранну форму з чіткими ребрами, її зерно зазвичай більше і має однакову форму. Китайська гречка за формою більш округла, з нечіткими краями, значно дрібніша й неоднорідна. Колір крупи. Продукт вітчизняного виробника зазвичай має світло-коричневий або кремовий відтінок, залежно від методу обсмажування. Китайська крупа часто має темно-коричневий колір, що вказує на надмірну термічну обробку чи неправильне зберігання.Запах під час варіння. Українська гречка має приємний аромат, добре знайомий з дитинства. Китайська гречка може пахнути горілим чи хімією. Це свідчить про те, що продукт може бути оброблений хімікатами.Уміст рутину. Рутин - це природна речовина, яка міститься у гречці та впливає на еластичність судин. У помірній кількості він дуже корисний для здоров'я. У китайській гречці вміст рутину в декілька разів вищий. А надлишок цієї сполуки може спричинити алергічні реакції, головний біль і розлади травлення.

Джерело матеріала
loader
loader