/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fc8183667bf3431cda314c8ef9820b6e1.jpg)
Незрівнянно смачні та хрусткі: рецепт ідеальних огірків з кетчупом на зиму
Огірки з кетчупом доповнять будь-який гарнір
Взимку приємно відкрити баночку ароматних, хрумких огірочків, приготованих власноруч. Особливо, коли йдеться про огірки з кетчупом. Їх можна подавати до картопляного пюре, рису, гречку, а також використовувати для приготування салатів.
За цим рецептом огірки виходять не просто солоні, а пікантні та з легкою гостринкою. Способом приготування поділилась у TikTok блогерка Vita_foodblog.
Інгредієнти на 5 літрових баночок:
- 3 кг огірків
- 7 склянок води
- 1 склянка оцту 9%
- 2 ст.л. солі
- 1 склянку цукру
- 6-8 ст.л. кетчупу Чилі
- 5 шт. гвоздика
- 5 шт. духмяний перець
- 10-15 шт. чорний перець горошком
Спосіб приготування:
Ретельно вимийте огірки. За бажанням, можна обрізати кінчики з обох боків.
Банки та кришки ретельно вимийте та простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
На дно кожної чистої літрової банки покладіть 1 бутончик гвоздики, 1 горошину духмяного перцю та 2-3 горошини чорного перцю. Після цього укладіть огірки у банки. Намагайтеся заповнити банки максимально щільно.
У великій каструлі змішайте всі інгредієнти для маринаду: воду, оцет, сіль, цукор та кетчуп. Добре перемішайте, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Доведіть маринад до кипіння і прокип'ятіть його протягом 5 хвилин.
Обережно залийте гарячим киплячим маринадом огірки в банках так, щоб він повністю покрив овочі.
Накрийте банки кришками, поставте їх в широку каструлю з гарячою водою, доведіть воду до кипіння і стерилізуйте протягом 10 хвилин з моменту закипання води.
Після стерилізації обережно вийміть банки з каструлі та відразу ж щільно закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте їх теплою ковдрою або рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження.
Раніше ми ділились рецептом закрутки з кабачків. Якщо приготувати їх, взимку у вас під рукою завжди буде повноцінний салат.

