/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdb64ea3aa439e6913f6f1de99bed32a9.jpg)
Збережуть смак, текстуру та користь: як підготувати гриби до заморозки
Щоб мати улюблені гриби під рукою в будь-яку пору року, важливо знати, чи можна заморожувати гриби і при цьому зберегти смак і текстуру.Вони дещо змінюються. але потрібно дотримуватися правил заморожування.Гриби можна заморожувати на термін до дев'яти місяців. Найкращий спосіб - це приготувати їх перед заморожуванням. Оскільки вони містять багато води. Розморожені сирі гриби будуть кашоподібними та можуть мати неприємну текстуру.Найкращий спосіб заморозити гриби - це спочатку приготувати їх, щоб зберегти їхній смак та текстуру. Почніть з нарізання грибів на однакові порції, щоб вони рівномірно приготувалися та заморозилися. Ви можете використовувати скибочки, брусочки завтовшки 2,5 см або кубики завтовшки 1,5 см, залежно від того, як ви плануєте використовувати їх пізніше. У будь-якому разі, однорідність є ключовою. Тож у вас є два варіанти приготування: пасерування або приготування на пару.Щоб пасерувати гриби, налийте невелику кількість олії на сковороду на середньо-сильний вогонь. Гриби виділяють багато вологи під час приготування, тому вам знадобиться не більше кількох крапель. Готуйте шматочки грибів приблизно п'ять хвилин або доки сковорода не висохне, а гриби не стануть м'якими. Зніміть сковороду з вогню та дайте грибам повністю охолонути.Якщо ви вирішите приготувати гриби на пару, спочатку замочіть їх у мисці з однією чайною ложкою лимонного соку на дві склянки води на п'ять-десять хвилин, щоб запобігти знебарвленню. Після замочування покладіть їх у пароварку над киплячою водою на три-чотири хвилини або доки вони не стануть м'якими, але не розвареними. Вийміть пароварку з каструлі, опустіть гриби в крижану воду та дайте їм нагрітися до кімнатної температури.Покладіть шматочки грибів на деко, застелене пергаментним папером, і поставте його в морозильну камеру приблизно на годину або доки шматочки не стануть твердими. Обережно вийміть їх лопаткою та покладіть у пакети для заморожування. Майте на увазі, що гриби трохи розширяться в морозилці, тому залиште їм приблизно 1,5 см вільного простору в пакетах. Заморожені варені гриби зберігатимуться в морозильній камері до дев'яти місяців.Хоча свіжі гриби, звичайно, можна покласти прямо з упаковки до морозильної камери, краще заморожувати вареними, ніж сирими. Гриби містять багато води. Розморожені сирі гриби будуть кашоподібними та можуть мати неприємну консистенцію в супах, пасті та інших стравах.Однак, якщо ви все ж таки вирішите заморозити сирі гриби, обов'язково рівномірно наріжте та швидко заморозьте їх, щоб вони замерзли рівномірно. Плануйте використати їх протягом шести місяців.Одна з найкращих рис приготування із заморожених нарізаних грибів полягає в тому, що їх не потрібно розморожувати. Просто дістаньте їх прямо з морозильної камери та додайте до свого рецепту. Крім того, якщо вам потрібно нарізати їх на менші або різні шматочки для певної страви або ви хочете додати їх у суп, заморожені гриби легко нарізати.

