Ним насолоджувалися ще наші предки: як приготувати квас з буряка – рецепт крізь століття
Ним насолоджувалися ще наші предки: як приготувати квас з буряка – рецепт крізь століття

Ним насолоджувалися ще наші предки: як приготувати квас з буряка – рецепт крізь століття

У цьому напої прекрасно все: давня історія, легкість виконання та неповторний смак. 24 Каналпропонує врятувати себе від спеки з рецептом порталу "Автентична Україна".

Рецепт бурякового квасу

  • Час: 3 – 5 днів
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів буряка;
– 200 грамів цукру;
– вода.

Приготування:

  1. Буряк ретельно вимийте, очистьте від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Заповніть підготовлену банку буряком приблизно на дві третини об’єму.

  2. Додайте до бурякової маси цукор. За старовинними рецептами можна також покласти кілька житніх сухарів — це пришвидшить процес бродіння.

  3. Залийте вміст банки охолодженою кип’яченою водою так, щоб вона покрила буряк на кілька сантиметрів.

  4. Накрийте банку марлею, складеною у кілька шарів, і залиште за кімнатної температури настоюватися на 3 – 5 діб.

  5. Як тільки з’явиться легка піна на поверхні, це означає, що буряковий квас готовий до вживання.

Смачного!

Перед ним не встоїть ніхто: рецепт класичного американського бургера.

Джерело матеріала
loader
loader