/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F4b562cc3412da2ec03686d75e4540fa0.jpg)
Які огірки категорично не підходять для консервації: вони лише зіпсують ваші заготовки на зиму
Які огірки не можна консервувати / © www.freepik.com/free-photo
Розповідаємо, які огірки не підходять для маринування та соління, на що треба звернути увагу перед тим, як класти їх у банки.
Які огірки не підходять для консервації і чому
-
Перерослі та м’які плоди. Найгірший варіант — це великі, перерослі огірки з товстою шкіркою та жорсткими насінням. Вони не лише погано просолюються, а й можуть зіпсувати смак усієї заготовки. А м’які плоди після термічної обробки стають млявими і несмачними.
-
Салатні сорти також не підходять для консервації. Вони мають гладку тонку шкірку, водянисту м’якоть і не витримують маринування. Такі плоди швидко розм’якшуються і втрачають свою форму, особливо під час стерилізації.
-
Гіркі плоди. Якщо огірки гіркі, не кладіть їх у банки. Гіркота не зникає в процесі консервування, а навпаки, поширюється на всі плоди й маринад. Такі огірки можуть зіпсувати смак всієї консервації.
-
Пошкоджені чи підгнилі плоди. Пошкоджені огірки швидко псуються, тому можуть викликати бродіння чи помутніння розсолу. Для тривалого зберігання треба брати лише цілі, щільні та свіжі плоди.
-
Тепличні огірки з надлишком добрив. Іноді овочі, вирощені у теплиці, накопичують у собі залишки азоту та інших добрив. Це негативно впливає на смак і якість консервації. Огірки можуть стати м’якими чи навіть вибухнути в банці.
Які огірки краще вибирати для консервації
-
Невеликі молоді плоди, довжиною 6–10 см.
-
Сорти, які мають шипи чи горбики.
-
Огірки з темно-зеленою шкіркою та щільною м’якоттю.
-
Свіжі плоди, зібрані не пізніше ніж за добу до консервування.

