Викопуємо часник: коли і як обрізати стебла, щоб не згнив і не висох до наступного літа
Викопуємо часник: коли і як обрізати стебла, щоб не згнив і не висох до наступного літа

Викопуємо часник: коли і як обрізати стебла, щоб не згнив і не висох до наступного літа

Щойно викопаний часник ще не готовий до тривалого зберігання. Щоб він не згнив, не всох і був соковитим до нового врожаю, важливо правильно його просушити, підготувати та обрати для нього правильне місце.Gazeta.ua розповість, що робити з часником після зборуЩойно викопали часник із грядки - не поспішайте одразу його чистити. Правильне зберігання починається з підготовки.Часнику потрібно дати просохнути 10-14 днів у сухому, добре провітрюваному місці, захищеному від сонця. Можна розкласти часник на решітках або повісити в пучках стеблом догори.Поки головки не висохли, краще залишити все як є - це захищає їх від гнилі. Стебла і коріння обрізають лише після повного висихання. Залиште хвостик стебла 5-10 см, а коріння вкоротіть, не зачіпаючи донце.Найкраще зберігати часник у сухому, темному й прохолодному місці з температурою +2…+5 °C. Згодиться підвал, комор або сухий гараж. Також підходить кухня, якщо вона не надто волога й тепла. Ідеальні умови - хороша вентиляція й відсутність прямих сонячних променів.Тверді сорти озимого часнику зберігаються гірше, ніж ярий, тому їх бажано використати першими.

Джерело матеріала
loader
loader