/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc31e9681842018601a34fa60c936752a.jpg)
Від чого варення стає густим: три хитрощі, які мають знати господині
Щоб варення після приготування вийшло густим і не розтікалось, варто знати кілька простих хитрощів.Густота залежить не лише від часу варіння, а й від правильного співвідношення інгредієнтів, вибору плодів і навіть додавання натуральних загусників.Фрукти для варення потрібно обирати з особливою увагою. Не варто брати повністю стиглі плоди, адже в них менше природних загусників - пектину. Найкраще підходять трохи недозрілі ягоди або фрукти - саме вони здатні надати варенню потрібної щільності та текстури.Є маленький секрет, відомий багатьом господиням - лимонний сік як натуральний загусник. Невелика кількість свіжого соку лимона, додана під час варіння, допоможе швидко зробити варення в'язкішим і щільнішим.Оптимально варити варення без додавання води: ягоди пересипають цукром і дають їм час виділити сік. Лише після того, як сік виділився, починають варити варення, що забезпечує кращу густоту та насиченість смаку.

