/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F26547c7f97f96d5709256979e3f1b242.jpg)
Без холодильників та морозилок: як в СРСР м'ясо не псувалось тижнями
Ви дізнаєтесь:
Сучасним людям інколи навіть складно уявити, як насправді жилося у часи СРСР. Побутові прилади, які ми звикли бачити в кожному будинку, тоді були справжньою розкішшю.
Главред вирішив розібратись, як в СРСР зберігали продукти без холодильника.
Коли в СРСР з’явились холодильники
В СРСР перші холодильники були створені в 1937 році на Харківському тракторному заводі, а масове їх виробництво запустили лише в 1960-і роки.
До цього господині користувались в основному кухонними льодовиками. Це були прості шафи з відділеннями для льоду, теплоізоляцією, піддоном і трубкою для зливу талої води.
Як в СРСР зберігали м'ясо без холодильників
У той час люди вдавались до різних хитрощів, щоб продовжити термін придатності продуктів. Зокрема, існувало кілька способів, які допомагали зберігати м'ясо кілька днів, пише telegraf.
М’ясо не мили, обсушували до тонкої скоринки над полум'ям газового пальника, загортали в суху тканину та підвішували у прохолодному приміщенні.
М’ясо заливали кислим молоком, зверху ставили щось важке і прибирали у темне місце. Так м’ясо залишалося придатним до вживання кілька днів.
Також м’ясо розкладали у 3-літрові банки, засипали сіллю та ховали у темне місце.
Читайте також:
