/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F1eb727ced9b562f5d966fc8836758536.jpg)
Білкова революція: 5 інновацій із бобових, які змінюють харчову індустрію
Білкова революція: 5 інновацій із бобових, які змінюють харчову індустрію
Бобові культури впевнено переходять із тіні у центр уваги світових інновацій. Новітні дослідження, технології екстракції та переробки перетворюють нут, горох і люпин на джерело білка майбутнього. В усьому світі агрофуд-компанії пропонують рішення, які мають потенціал змінити підхід до харчування та ролі агросектору в екологічному виробництві.
Globalpulses розповідає про 5 найцікавіших кейсів, які демонструють, як бобові стають основою білкової революції.
Аргентина. Люпин із вмістом 60% білка
На виставці Gulfood 2024 аргентинська компанія Elementa Foods представила новий сорт солодкого люпину без ГМО — з найвищим у світі вмістом білка. За даними Національного інституту охорони здоров’я США, вміст білка у звичайному люпині сягає 44%. Однак новий сорт від Elementa Foods демонструє унікальний показник — 60%, причому з повним спектром незамінних амінокислот і засвоюваністю понад 70%.
