/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2Fe84bcdc11b5cf7242faefcaa0a84013e.jpg)
Мексиканська Tia Tortilla, турецький Doner King, британські Sandwich та скандинавські смореброди з продуктів від українських брендів
Щоб створити вишукану страву європейської, або південноамериканської кухні, не потрібно їхати в гастротур чи бути мишленовским шефом. Достатньо просто зайти до найближчого супермаркету — й перетворити власну кухню на справжню кулінарну студію.
Ідеальний старт для такої гастро подорожі — бутерброди і страви з лавашів. Світова класика з тисячами варіацій: сендвічі, смореброди, войлейпя, бокадільйо, буріто, кесадильї, тортильї — кожен із них має свій характер, історію та унікальний смак.
Три головні складові гастро шедевру:
1. Натхненний рецепт
2. Якісні інгредієнти
3. Правильний хліб
В Україні тепер є все необхідне. Спеціалізовані лінійки хлібів British Sandwich і Norden Brod від КИЇВХЛІБ, та лінійка тортільї Tia Tortilla та міні Takolini, які створені саме для таких кулінарних викликів — з урахуванням регіональних традицій, рецептур і технологій.
"Ми активно розширюємо бренд КИЇВХЛІБ хлібами і лавашами за рецептурами та досвідом виробництва з усього світу. Наша місія — розвиток культури споживання хлібобулочних виробів в Україні. Наша мета — щоб будь-яка кулінарна історія була доступна вдома, з продуктів від українських брендів", — Дмитро Данилович, CMO ALVIVA GROUP.
Скандинавська класика: сморреброд на житньому хлібі
Цей відкритий бутерброд — справжня гастро візитівка Данії. Його основа — щільний житній хліб, трохи підсмажений на сковороді або в тостері та змащений вершковим маслом.
Види хліба Norden Brod:
- Данський заварний
- Скандинавський заварний (новинка)
- Шведський житній
- Північний злаковий
- Норвезький заварний (новинка)
Рецепт класичного сморреброду з оселедцем:
- житній хліб
- вершкове масло
- філе маринованого оселедця
- червона цибуля кільцями
- маринований огірок
- зелений кріп або мікрогрін
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F1d20d5786f2f873f08cf8006aa2847e3.png)
Смореброди традиційно подають у певній послідовності: спершу — рибні, потім — м’ясні, на завершення — з сиром. Їх їдять ножем і виделкою, приділяючи особливу увагу подачі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F446276860209dc464db8f11c97c1983c.png)
Британський стиль: сендвічі за власними правилами
Британці — справжні фанати сендвічів. Ідеальна текстура, м’якість і аромат хліба — основа цього простого, але витонченого задоволення.
Види хліба British Sandwich:
- Британський з молоком
- Англійський білий
- Королівський мультизлаковий
- Шотландський солодовий
- Рустикальний цільнозерновий
"Справжній сендвіч — це швидко, зручно і смачно. А також — ідеальна база для кулінарних експериментів. Наші сендвічні хліби створені, щоб бути основою для ваших рецептів», — Дмитро Данилович, CMO ALVIVA GROUP.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F610d27d077aab31f9582f7e3e6dbff3e.png)
Класичний сендвіч із шинкою і сиром:
- 2 скибочки хліба
- шинка
- слайсований сир
- листя салату
- томат та свіжий огірок (скибочками)
- смажений бекон
- варене яйце (скибочками)
- гірчиця або соус за бажанням
Сендвіч з тунцем і авокадо:
- цільнозерновий хліб
- тунець
- авокадо
- помідор
- салат
- йогуртовий соус з лимоном
Результат — хрусткий, соковитий, збалансований сендвіч, що підкорює з першого укусу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F0c2c65794c72ee5127410db478b82529.png)
Мексиканська фантазія: хрустка тортилья з улюбленими інгредієнтами
Тортилья – ідеальна основа для швидкого та ситного перекусу, як в південноамериканському стилі, так і в будь-яких індивідуальних варіаціях.
Види лавашів Tai Tortilla Grano:
- Tai Tortilla Grano Іспанська
- Tai Tortilla Grano Olive
"Ми не продаємо хліб, ми надихаємо покупця пізнавати нове, творити та отримувати задоволення від процесу приготування. А наші нові лінійки лавашів відкривають ще більше можливостей: самореалізуватися в кулінарній креативності, урізноманітнити традиційні літні страви новими смаками та спробувати найекзотичніші кухню народів світу", — Дмитро Данилович, CMO ALVIVA GROUP.
Іспанський сніданок:
- 2 тортильї (пшеничні або кукурудзяні)
- два яйця
- тертий сир
- томати та зелень
- сіль та перець за бажанням
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F554690017f07480c94aea587ee205943.png)
На суху сковороду викласти лист тортильї, залити омлетом. Далі посипати тертим сиром та додати томати нарізані кубиками та зелень .Накрити начинку другою тортилью , притиснути і перевернувши готувати ще 2-3 хвилини.
Швидко і ситно: хрустка тортилья з ідеально розплавленим сиром, яка підкорює з першого укусу!
Міні-креатив: Takolini — максимум ідей у міні-форматі
Міні-лаваші TakoLini — ідеальні для сніданків, пікніків, ланчів і креативних перекусів.Готується просто - складаємо підготовлені інгредієнти на Takolini, скручуємо в рол, підсмажуємо без олії або грилюємо 2-3 і готово!
Takolini рол з лососем та кукурудзою:
- Takolini Mexi
- слабосолений лосось або сьомга
- кукурудза
- листя салату
- соус на вибір
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F1367dfd68fa6abdbfb698374bfba9e5d.png)
Takolini рол з куркою та сиром:
- Takolini Cheesy
- підсмажені слайси курячої грудки
- твердий сир
- листя салату
- соус
Takolini рол з овочами гриль і м’ясом:
- Takolini Tomatti
- грильовані болгарський перець і цукіні
- червона цибуля
- базилік
- рублена яловичина або курка kebab
- соус на вибір
Мексиканська Tia Tortilla, турецький Doner King, британські Sandwich та скандинавські смореброди з продуктів від українських брендів фото 8
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2F3be3968f517fdbdb4a9e2e7bb80ef966.png)
Турецький акцент: донер-кебаб
М’який та тонкий лаваш + м’ясо + овочі = ідеальний донер.Великий, тонкий та еластичний лаваш Doner King XXL – ідеальна основа для приготування Doner Kebab..
Донер класичний з куркою:
- обсмажене куряче філе
- салат
- томати
- соус
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F65%2Fd435c3b3f80e92000cc32ecc2d36da9a.png)
Донер з бараниною та йогуртом:
- баранина
- йогурт з м’ятою
- томати
- червона капуста
- петрушка
Хліб як основа кулінарної творчості
Сендвічі, смореброди та швидкі страви південноамериканської та середземноморської кухні — не просто перекус. Це частина гастрокультури, стиль життя і спосіб самовираження. А правильно обрана основа — це перший крок до кулінарного успіху.
Готуйте з натхненням. Насолоджуйтесь смаками світу вдома, готуючи з українських продуктів від українських брендів.
100+ відеорецептів та ідей приготування: https://kyivkhlib.ua/retsepty/

