Черкащина посідає друге місце за обсягами виробництва м’яса птиці в Україні
Черкащина посідає друге місце за обсягами виробництва м’яса птиці в Україні

Черкащина посідає друге місце за обсягами виробництва м’яса птиці в Україні

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час візиту на Черкащину разом з головою ОВА Ігорем Табурцем провів зустріч з аграріями області.

«Черкащина – справжнє аграрне серце України. Область посідає 2-ге місце в країні за обсягами виробництва м’яса птиці та входить у п’ятірку лідерів із вирощування великої рогатої худоби. Тут працює понад 2,5 тисячі сільськогосподарських підприємств, а обсяг аграрного експорту перевищує 1 млрд доларів на рік – 89% з нього становить саме агропродукція. Окремо варто відзначити розвиток рибної галузі – в області для цього діє спеціальна програма підтримки», – зазначив Віталій Коваль.

Міністр озвучив головні виклики, які стоять перед аграрним сектором. Серед них – брак сучасних овочесховищ і необхідність переходу до експорту продукції з більшою доданою вартістю. Віталій Коваль закликав аграріїв активніше користуватися державними програмами підтримки – від дотацій на утримання поголів’я до пільгових кредитів на розвиток господарств. Це про нові можливості, які надає держава.

Також Міністр поставив завдання для профільних структур: окреслити потенціал регіону в контексті імпортозаміщення – визначити, яку продукцію можна вирощувати чи виробляти на Черкащині, аби зменшити залежність від імпорту.

«Подякував аграріям області за стійкість і працю. Те, що вони попри всі труднощі засівають поля, збирають урожай і продовжують розвиток – це не лише внесок в економіку та обороноздатність, а й потужний прояв віри в майбутнє України», – наголосив Віталій Коваль.

Джерело матеріала
loader
loader