Ніхто нічого не помітить: що робити, коли варення пригоріло – від запаху гару не буде і тіні
Ніхто нічого не помітить: що робити, коли варення пригоріло – від запаху гару не буде і тіні

Ніхто нічого не помітить: що робити, коли варення пригоріло – від запаху гару не буде і тіні

Пригорання варення – це точно той казус, який може трапитися з кожним. Головне не панікувати та не впадати у відчай. Що робити в цій ситуації, щоб врятувати варення – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Як врятувати пригоріле варення

Перше, що варто зробити, якщо ви відчули запах гару – негайно перемістити варення в інший посуд. Ту каструлю, на дні якої пригоріло варення, найкраще замочити в оцті.

Варення, яке залишилося, продовжуйте варити на повільному вогні, додавши один з цих ароматизаторів:

  • лимонний сік;
  • лимонна кислота;
  • апельсинова цедра;
  • кориця;
  • чебрець;
  • ваніль.

Що саме обрати залежить від продукту, з якого ви вварите варення, та смакових вподобань. Наприклад, ваніль чудово поєднується зі всіма ягодами та фруктами, а от кориця переважно смакуватиме лише з яблуками.

Також зважте на те, що при високому рівні пригоряння краще позбутися варення та почати готувати іншу порцію, адже в цьому випадку запах гару може залишитися.

Насолоджуємося українським: автентичний рецепт баби-шарпанини.

Джерело матеріала
loader