Пікантна насолода на цілий рік: як закрити кабачки з кетчупом чилі – страва стала хітом
Пікантна насолода на цілий рік: як закрити кабачки з кетчупом чилі – страва стала хітом

Пікантна насолода на цілий рік: як закрити кабачки з кетчупом чилі – страва стала хітом

Заготівля кабачків на зиму зараз повинна увійти в кулінарне повсякдення кожної господині. Не стримуйте себе – банки пікантної закуски будуть зникати з полиць швидше, аніж ви собі уявляєте, розповідає 24 Канал.

Рецепт кабачків з кетчупом чилі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми молодих кабачків;
– 250 грамів кетчупу чилі;
– 1 літр води;
– 2 столові ложки солі;
– 4 столові ложки цукру;
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 головка часнику;
– зелень до смаку;
– 5 – 7 горошин перцю;
– 2 – 3 лаврові листки.

Приготування:

  1. Кабачки добре вимийте, наріжте кружечками або кубиками. Якщо овочі великі – обов’язково приберіть серцевину з насінням.

  2. Банки підготуйте заздалегідь: ретельно вимийте й простерилізуйте. Кришки прокип’ятіть кілька хвилин.

  3. У глибокій каструлі поєднайте воду, сіль, цукор та кетчуп чилі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. В самому кінці влийте оцет та перемішайте ще раз.

  4. На дно чистих банок покладіть кілька гілочок зелені, зубчики часнику, лавровий лист і кілька горошин перцю. Залийте все гарячим маринадом і накрийте кришками.

  5. Банки поставте в каструлю з рушником або тканиною на дні, залийте гарячою водою майже до верху й стерилізуйте приблизно 10 – 15 хвилин (для півлітрових банок).

  6. Після стерилізації герметично закрутіть, переверніть догори дном, добре укутайте й залиште остигати природним способом.

Смачного!

Це повинні знати всі: як відрізнити українську гречку від китайської.

Джерело матеріала
loader
loader